Gironella aprova les ordenances fiscals pel 2017 amb importants incentius per la promoció econòmica

noticia ple web

El ple també va aprovar una moció de suport i implicació municipal en els actes de la Marató de TV3, que celebra els 25 anys

Les ordenances fiscals pel 2017 van centrar aquest dilluns el ple ordinari celebrat a l’Ajuntament de Gironella. En paraules de l’alcalde, David Font, “les ordenances aprovades incorporen importants incentius per la promoció econòmica del municipi”.

Aquestes són les mesures que es preveuen en les noves ordenances:

1. Increment de les bonificacions en la taxa de residus per utilització de la deixalleria mòbil: 1 o 2 cops (5%), 3 o 4 cops (8%), 5 o 6 cops (10%), 7 o 8 cops (12%), 9 o 10 cops (15%) i 11 o 12 cops (18%). Aprovat per unanimitat.

2. Reducció del tipus impositiu de l'IBI al 0,82, que no tindrà efectes per actualització dels valors cadastrals dels immobles. Aprovat amb l’abstenció d’ERC.

3. Reducció dels m3 mínims de consum d'aigua, passant dels 18m3 a 15m3 d'obligat pagament. Incorporació d’un nou concepte a la taxa vinculat al clavegueram, per tal de començar un programa de modernització de la xarxa. Aprovat amb l’abstenció d’ERC.

4. Bonificació del 50% de l’impost sobre activitats econòmiques (IAE) si l'empresa incrementa un mínim de 5 llocs de treball de caràcter fix i a temps complert respecte a l'any anterior. Aprovat per unanimitat.

5. Bonificació del 95% de l'impost de construccions per noves edificacions en zones industrials o bé que incorporin l'autoconsum com a Font d'energia. Aprovat per unanimitat.

6. Increment de la bonificació dels vehicles amb una baixa emissió de CO2, que passa del 50% al 75%. Aprovat per unanimitat.

7. Reducció de la taxa de la retirada de vehicles amb grua, que passa a ser de 75€ en el cas de les motos (abans 150), 120 en els cotxes (abans 300) i 300 per altres vehicles de més volum (abans 750). Aprovat amb l’abstenció d’ERC.

El ple municipal també va aprovar definitivament el canvi d’actuació dels sistemes urbanístics del municipi, que ja s’havia aprovat per unanimitat durant el ple del mes de juny.

A més, es va aprovar la moció de suport als 25 anys de La Marató de TV3, amb el compromís municipal de sumar-se a la campanya “Regalem Cultura”, que pretén agrair la participació als ciutadans voluntaris i a les entitats que participen en l’organització dels diferents actes de La Marató a través d’invitacions en actes culturals organitzats pel mateix ajuntament. 

En el torn de precs i preguntes, el grup municipal d’ERC va demanar la documentació corresponent a la liquidació de la Festa Major 2016, que es facilitarà en el proper ple.

Podeu veure el vídeo del ple aquí

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a