Gironella se suma a la campanya Casa nostra casa vostra d'acollida als refugiats

foto ple 

Durant el ple també es va aprovar que la consulta del Cap del Pla se celebri els dies 5 i 6 de maig

El ple ordinari de l’Ajuntament de Gironella celebrat ahir va acordar per unanimitat que el municipi doni suport a la campanya "Casa nostra casa vostra", promoguda pel Fons Català de Desenvolupament. L’alcalde de Gironella, David Font, va explicar que ja s’ha inscrit el pis social de l’Ajuntament com un espai per poder acollir persones refugiades. Font també va recordar que “el Berguedà ha acollit 50 persones en una primera fase a l’alberg de Berga, però passats els primers sis mesos han de poder fer la seva vida fora de l’alberg i buscar un espai on instal·lar-se”. Font va reclamar “una vegada més que l’Estat espanyol sigui coherent i permeti l’entrada de persones refugiades al nostre país”. La moció, a més, convoca la ciutadania a mobilitzar-se el dia 18 de febrer a la concentració prevista a Barcelona.

Consulta al Cap del Pla 

El ple de Gironella també va aprovar ahir una modificació de la data per a la consulta popular sobre la ubicació de la pista esportiva del Cap del Pla. D’acord amb el text aprovat ahir, la consulta es farà els dies 5 i 6 de maig del 2017, al local social del Cap del Pla, amb els següents horaris: divendres dia 5 de 16:30 h a 19:30 h i dissabte dia 6 de 9:30 h a 13:20 h. L’escrutini se celebrarà un cop acabada la consulta, i el resultat es farà públic el dilluns dia 8 de maig durant el ple ordinari de l’Ajuntament. L’alcalde va explicar el canvi de dates perquè la delegació de la Generalitat va comunicar a l’Ajuntament la impossibilitat d’elaborar els informes pertinents perquè es pogués dur a terme en les dates proposades. Aquests informes, va recordar Font, són necessaris per fer la tramitació administrativa perquè es pugui donar l’autorització. 

Personal

L’Alcalde va donar compte del nomenament de personal eventual per ocupar un lloc de treball de confiança a l’Ajuntament de Gironella, ocupant-se de les funcions de responsable de comunicació i coordinació d’alcaldia, que significarà la recessió del contracte amb el servei de comunicació externa a l’Ajuntament de Gironella. En aquest sentit, el grup municipal d’ERC va explicar durant el torn de paraules que respecta la decisió i va demanar detalls sobre el criteri de selecció i la dedicació aprovada. Font va explicar que la mateixa persona s’encarregava fins ara de la comunicació i que la jornada s’ajusta a la disponibilitat laboral.

El ple també va aprovar que un dels joves contractats per l’Ajuntament en el marc del programa de garantia juvenil pugui compatibilitzar la seva activitat amb l’administració local amb una altra activitat privada, en entendre que no s’impedeix el compliment dels seus deures.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a