Gironella crearà un Ple Municipal infantil amb alumnes de 5è i 6è de primària del municipi

foto ple 2

L’Ajuntament destinarà una partida del pressupost a desenvolupar les propostes que surtin dels nou Consell d’Infants

El ple ordinari de l’Ajuntament de Gironella celebrat ahir va aprovar per unanimitat la creació del Consell d’Infants de Gironella, que emularà el format d’un ple municipal. Així mateix, també es va aprovar el reglament que regularà aquest nou òrgan. Segons va explicar l’alcalde, David Font, la iniciativa va sortir d’una reunió amb els centres de primària del municipi en el marc del Projecte Educatiu de Gironella engegat l’any 2012.

El nou Consell d’Infants el formaran 11 alumnes, i podrà estar presidit per un electe que en faci exclusivament l’acompanyament. El projecte també preveu sessions informatives prèvies perquè els alumnes entenguin el funcionament de l’òrgan. A més, s’incorporarà una partida pressupostària per poder desenvolupar les propostes que surtin del Consell.

La previsió és que el mandat dels seus membres sigui de dos anys, i que comenci el mes de setembre vinent, coincidint amb l’inici del curs escolar. Equip de govern i oposició van coincidir a valorar l’encert de la iniciativa per apropar el dia a dia de les institucions als alumnes del poble i permetre que s’expressin i que se sentin partícips del municipi.

Conveni per seguir el desplegament de la fibra òptica

Durant el ple ordinari del mes de març també es va aprovar per unanimitat un conveni entre l’Ajuntament i la Fundació Guifi.net pel desplegament de la xarxa de fibra òptica del municipi. Segons va explicar el regidor de TIC, Lluís Vall, Guifi.net farà el seguiment i l’orientació del projecte. “L’Ajuntament capitaneja la iniciativa i necessitem estar molt ben assessorats per fer-ho bé”, va assenyalar Vall, recordant que Gironella és un dels pocs municipis que ha apostat per assumir la instal·lació de la xarxa des de l’Ajuntament, i posar després la infraestructura a disposició d’operadors privats per la via d’un concurs públic.

El desenvolupament urbanístic de la plaça de l’Estació, sense cost per a l’Ajuntament

El ple va aprovar, amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció del grup d’ERC, un conveni que permetrà que l’Ajuntament no hagi d’assumir la part del cost d’urbanització de la plaça de l’Estació corresponent al terreny que és de la seva propietat. Aquesta obra, segons el projecte d’urbanització vigent, tindria un cost superior als 47.000 € per a les arques públiques. L’Alcalde de Gironella i responsable d’Hisenda, David Font, va explicar que s’ha arribat a aquest acord perquè “hi ha un propietari majoritari que vol desenvolupar el sector i ha acceptat assumir íntegrament la part de l’Ajuntament”.

Tenint en compte que una part de la zona que ara s’urbanitza acabarà cedida al municipi, l’acord preveu, també, que sigui l’Ajuntament qui faci el seguiment tècnic de l’obra, que anirà a càrrec dels serveis municipals. Aquesta actuació permetrà condicionar la plaça i establir-hi la parada de l’autobús, a més d’obrir un nou vial que connectarà l’avinguda Catalunya amb el carrer Farguell. Per fer-ho, l’Ajuntament rebrà també més de 211.000€ per part del propietari majoritari per condicionar aquest espai segons el projecte municipal de l’estació de bus. A preguntes del grup d’ERC, Font va explicar que el sector té un tercer propietari privat que assumirà el cost equivalent als metres quadrats que li corresponen després de l’última reparcel·lació.

Pacte Nacional pel Referèndum

Els dos grups del consistori gironellenc van aprovar l’adhesió del municipi al Pacte Nacional pel Referèndum. David Font, Alcalde i portaveu del Partit Demòcrata, va defensar que cal ser “corresponsables del moment que està vivint el país”. Per Font, amb l’adhesió es demostra la voluntat de l’Ajuntament de Gironella de “posar-se a disposició” per aconseguir que es pugui celebrar un referèndum. Per ERC, Marc Rojas va explicar que “volem votar, fer el referèndum i decidir, i totes les propostes que vagin en aquest sentit comptaran amb el nostre suport”.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a