Gironella demana el traspàs del camí de Viladomiu Nou per iniciar-ne l’arranjament

viladomiunou

El ple acorda la nova titular pel Jutjat de Pau, actuar contra l’amiant prop de les escoles i demanar la continuïtat del Programa de Desenvolupament Rural

El ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar ahir per unanimitat sol·licitar a la Generalitat la cessió de la carretera que uneix Viladomiu Nou i l’antiga C-16 (actual C-16Z), afectada per una esllavissada des de l’any 2008. El projecte de recuperació d’aquest tram preveu la creació d’un passeig per a vianants que també actuarà com a via de sortida de vehicles de Viladomiu Nou, fins a enllaçar amb la ruta de l’antic carrilet. El projecte ja està licitat, i calia que la Generalitat traspassés la propietat a l’Ajuntament abans d’adjudicar les obres, la setmana vinent, per uns 82.500 €.

L’obra prevista compta amb gairebé 47.000 € de subvenció de la Diputació de Barcelona i una partida específica del pressupost de l’Ajuntament de Gironella aprovat per aquest any. En resposta al grup municipal d’ERC, que va demanar si s’havia estudiat la possibilitat que altres administracions assumeixin més part del cost, l’alcalde de Gironella, David Font, va explicar que la via es podrà acollir a noves ajudes d’arranjament un cop sigui de propietat municipal i passi a formar part de la Xarxa de Camins Locals.

Nova titular del Jutjat de Pau

Coincidint amb la finalització del mandat de l’actual jutgessa de pau, que ha estat 8 anys al càrrec, al ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar per unanimitat l’única candidatura que optava al càrrec. D’aquesta manera, Anna Pons serà la nova jutgessa de pau de la vila, i l’Ajuntament sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que nomeni d’ofici un jutge de pau substitut.

 

Lluita contra l’amiant

Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Gironella han detectat fins a 19 punts amb amiant situats a menys de 50 metres dels centres educatius del municipi. És el resultat d’un estudi encarregat per l’equip de govern després que el grup municipal d’Esquerra presentés una moció interessant-se per dos casos concrets, a l’Escola Gironella i l’Escola Sant Marc.

L’alcalde de Gironella i regidor d’educació, David Font, va explicar que els 19 edificis amb amiant són privats, i tenen diferents graus d’afectació: des de cobertes (un total de sis) a canals i baixants. Albert Xoy, d’Esquerra, va incidir en l’afectació que aquest material pot tenir a la salut, i va demanar que l’equip de govern “pressioni” per demanar-ne la retirada. En aquest sentit, el ple municipal va aprovar enviar una carta als propietaris dels edificis advertint-los de les conseqüències perjudicials d’aquest material tant per ells mateixos com per les persones de l’entorn, especialment dels centres educatius de Gironella, i demanant que el retirin.

 

Per la continuïtat del Programa de Desenvolupament Rural 

L’Ajuntament de Gironella va reafirmar ahir el seu compromís amb els grups d’acció local vinculats al departament d’Agricultura de la Generalitat, arran d’una moció presentada pel grup municipal de CiU. El Berguedà forma part de les Xarxes de Desenvolupament Local des dels incendis de l’any 1994, desenvolupant principalment inversions vinculades amb el sector primari. Amb aquesta moció, el ple de l’Ajuntament de Gironella demana que aquests programes no deixin de ser una prioritat i que es prevegi una nova actuació per l’any 2021, ja que la finalització del programa està prevista per l’any 2020.

David Font va detallar que en els darrers set anys Gironella s’ha beneficiat en 12 projectes, tres dels quals encara estan en execució. La inversió global a la vila ha estat de gairebé 1.250.000 € amb projectes tan importants com ara l’ascensor.

En el torn de preguntes, govern i oposició van coincidir que l’estètica de la façana posterior de la nova superfície comercial del centre del municipi és qüestionable, per bé que l’equip de govern va remarcar que l’edifici compleix amb la normativa i la llei no dóna capacitat a l’Ajuntament per incidir-hi més. 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a