Gironella facilitarà l’ampliació de la colònia de Viladomiu Nou per crear nous llocs de treball

cronica ple 801

El ple acorda modificar el pla urbanístic i l’adhesió al manifest SOMESCOLA

El ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar ahir la modificació de les normes del pla urbanístic de Gironella per poder ampliar una de les naus de la colònia de Viladomiu Nou, i l’adhesió al manifest SOMESCOLA.

PLA URBANISTIC DE GIRONELLA

El pla urbanístic de Gironella, creat l’any 2003, no està adequat a la realitat física de les edificacions, i es modificarà per ajustar-lo a la realitat. Aquests canvis també permetran que l’empresa Balvitex SL, ubicada a Viladomiu Nou, pugui ampliar la volumetria interior d’una de les fàbriques de la colònia amb l’objectiu d’incorporar dues línies de producció. L’alcalde de Gironella, David Font, va destacar que aquesta modificació permetrà recuperar edificis sense activitat productiva a dia d’avui, guanyar espai industrial al municipi, crear zones verdes, i una compensació de 16.000€  que l’empresa Balvitex SL haurà de pagar a l’ajuntament.

Marc Rojas, d’Esquerra, va posar en dubte la conveniència dels interessos públics en aquesta modificació. David Font, va explicar que aquesta modificació permetrà garantir l’activitat econòmica al municipi, i que la creació de dues línies de treball per part de l’empresa es traduirà en llocs de treball al municipi.

La modificació es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció del grup municipal d’ERC.

MANIFEST SOMESCOLA

Durant la sessió plenària es va aprovar per unanimitat l’adhesió al manifest de SOMESCOLA i el suport a la consolidació, protecció i millora del model educatiu català, i al model de cohesió social que aquesta representa.

SOMESCOLA és una iniciativa creada per entitats cíviques, culturals i de l’àmbit educatiu per a coordinar totes aquelles persones, entitats i institucions que es comprometen a actuar de manera activa en el suport del model educatiu català, que contribueix a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure, i que no separa els infants i jover per la seva llengua d’origen.

MOVIMENT CAPITAL AJUNTAMENT

Durant el torn de preguntes, el grup municipal d’ERC va qüestionar el motiu de mantenir el capital municipal a Caixabank i en canvi retirar els fons de Banc Sabadell. David Font, alcalde i regidor d’hisenda, va citar Oriol Junqueras, afirmant que el canvi de seu dels bancs i empreses “és de caràcter temporal”, i espera poder “tornar a la normalitat”. En aquest sentit, Font també va explicar que s’han revertit els moviments de diners, i que s’ha aprofitat per negociar  amb CaixaBank una subvenció de 10.000€ per a la rehabilitació d’un pis social, així com també s’han iniciat converses amb la caixa d’enginyers per obrir-hi un compte corrent. 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a