L’Ajuntament de Gironella adquireix els terrenys del dipòsit de Cal Blau i hi farà millores d’accés i control

 

0205 diposticalblau

Gironella es declara municipi contra el feixisme i el racisme, i dona suport a la candidatura de la sardana com a patrimoni cultural i immaterial de la UNESCO

El ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar l’expropiació forçosa per raons d’urbanisme per l’actuació de millora de l’accés i arranjament de tancament perimetral al dipòsit de Cal Blau. Actualment el dipòsit està ubicat en un terreny que no és propietat pública, i aquesta expropiació permetrà implementar les millores necessàries per facilitar el control telemàtic i automatitzar alguns elements del dipòsit, com ara els nivells de cloració i el control a través d’un sistema d’avisos per SMS quan es produeix una alteració als nivells de l’aigua, va explicar David Font, alcalde del municipi. L’expropiació es fa en un solar de 4.406m2, i el cost total del projecte, amb les actuacions de millora, serà de 27.224,33€.

Durant la sessió plenària també es va aprovar, només amb els vots a favor de l’equip de govern, seguir amb la modificació de les normes de planejament urbanístic a l’àmbit de Balvitex a la colònia de Viladomiu Nou. Aquesta modificació, com es va comentar al gener de 2018, permet adequar la realitat física a la realitat actual, augmentar la volumetria d’algun dels edificis existents vinculat a l’increment de l’activitat econòmica i dels llocs de treball. L’oposició, que es va abstenir a la votació, va acusar a l’equip de govern de fer “urbanisme a la carta”, tot i que tal i com va explicar Font, aquesta modificació s’ha plantejat conjuntament amb la comissió d’urbanisme, es compleixen els requisits “d’interès públic que els tècnics de la Generalitat exigeixen” i segueix en línia amb el pla urbanístic i el pla director urbanístic de les colònies industrials.

El ple també va aprovar la moció de suport perquè la sardana  esdevingui Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, presentada pel grup municipal de PdeCat, i la moció  per declarar municipi contra el feixisme i el racisme en favor de la convivència i la diversitat, presentada conjuntament pels dos grups municipals.

Al torn de preguntes, Albert Xoy, d’ERC, va preguntar el motiu del tancament als peatons d’una part de l’Av. Catalunya, a la zona de la futura estació d’autobusos. David Font, va explicar que a causa del creixement de les arrels dels arbres s’ha aixecat el paviment, i per garantir la seguretat dels vianants s’ha procedit a tancar la zona ja que previsiblement el proper 11 de febrer començaran les obres de renovació de la plaça de l’Estació, i aquesta problemàtica quedarà solucionada.  

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a