L’Ajuntament de Gironella aprova un primer paquet d’emergència de mesures econòmiques de 40.000€ per fer front a la Covid-19

mesures economiques Covid19 

Les mesures van adreçades a les famílies i a les empreses i autònoms del municipi

El Ple de l’Ajuntament de Gironella ha aprovat un paquet de mesures de xoc per tal de donar suport i facilitats econòmiques a les famílies i negocis que han estat afectades per l’aparició de la pandèmia del virus Covid-19. Aquest primer paquet suposarà una inversió municipal inicial de 40.000€, procedents del pressupost municipal ordinari.

David Font, alcalde de Gironella, va explicar que les mesures es divideixen en dos àmbits: de suport a les famílies, i de suport a les empreses. El primer inclou la suspensió de la quota d’escolarització de les llars d’infants municipals i de la quotes de les activitats i tallers del Casal “La Llar” i la Biblioteca municipal mentre duri el període d’estat d’alarma. Una altra mesura serà l’exempció dels costs de devolució dels rebuts del primer trimestre del consum d’aigua a aquells que puguin acreditar que la devolució ha estat conseqüència de l’aturada o el descens de l’activitat, així com també la bonificació del 25% del preu de l’aigua de famílies i negocis que tinguin consums superiors al mínim establert, mesura que se suma a l’anunciada per l’Agència Catalana de l’Aigua de bonificació del 50% del cànon de servei. En aquesta línia, l’Organisme de Gestió Tributària també ha modificat els calendaris de recaptació de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, fent possible la seva liquidació fins el 2 de juny.

Pel que fa a les mesures per a empreses, autònoms i activitats al municipi, s’aplicarà una exempció parcial de la taxa d’ocupació de la via pública en les activitats de bar, restaurant i botiga-degustació i de la taxa de recollida de residus en totes les activitats econòmiques donades d’alta i que puguin justificar el cessament de l’activitat durant l’estat d’alarma. Aquestes mesures podrien arribar a beneficiar uns 200 negocis, afegeix Font. A més, s’obrirà una línia de subvencions a fons perdut per a empreses i negocis que hagin hagut de presentar un ERTO total o parcial de les seves plantilles, amb el requeriment de que un cop acabat el període temporal establert per l’ERTO, l’empresa recuperi com a mínim el nivell de persones ocupades que tenia abans de la presentació del mateix. L’equip de govern també va plantejar l’activació d’una campanya de comerç, valorada amb uns 6.000€ per tal de dinamitzar el comerç de proximitat.

Font també va explicar que en una conversa amb la directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya va demanar que els propietaris de negocis que no puguin fer front al lloguer mensual i no arribin a un acord amb el propietari, sigui l’Incasòl qui alliberi les fiances dipositades i hi faci front. “Són despeses que l’empresari ja hi ha fet front, i en canvi poden ajudar en uns moments complicats sense que se li acumulin pagaments”, va explicar.

Els regidors també van acceptar no percebre les retribucions del ple del mes d’abril, i renunciar al 40% de les retribucions per assistència a la Junta de Govern, i destinar aquest import a les mesures per fer front al Covid-19.

Font va destacar que aquestes mesures d’impacte representen un suport d’uns 40.000€, però que en funció del nombre de sol·licituds i necessitats de la població l’equip de govern està compromès a modificar partides pressupostàries per poder ampliar la línia de subvencions.

Tots els grups municipals van votar favorablement a la proposta, a la qual es va sumar la iniciativa del grup municipal d’ERC de crear una taula per elaborar, entre ajuntament i agents econòmics, un Pla de Reactivació Econòmica Local per tal d’anar vehiculant aquestes i noves ajudes de suport que es puguin presentar en un futur.

Posem a la diposició de la ciutadania un document amb l'explicació de totes les mesures adoptades que es pot descarregar a continuació. Mesures econòmiques de suport a les famílies i negocis per reduir l'impacte de la Covid-19

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a