L’11 de setembre i Gironella posa un punt i a part homenatjant als 20 anys d’història

0903 11 setembre gironella 

El Pla Local de Salut es va aprovar l’any 2019

Avui s’ha presentat una nova edició de l’espectacle “L’11 de setembre i Gironella”, que celebrarà el seu 20 aniversari recuperant la representació en un format híbrid. Les roques del Pont Vell tornaran a ser l’escenari de l’obra, que combinarà projeccions amb l’espectacle físic, i en acabar, es visualitzarà el documental d’homenatge als 20 anys, protagonitzat per actors, actrius, personal tècnic... que ha participat en el projecte al llarg de la seva trajectòria.

David Font, alcalde de Gironella, ha explicat que enguany es volia recuperar la recreació al Pont Vell, després de l’aturada de l’any passat a causa de la Covid-19, en la que es va fer un espectacle virtual, incorporant elements innovadors que permetran recordar tota la trajectòria de l’obra, i ha animat a tota la ciutadania a assistir-hi en un any tant especial com aquest.

Lluís Vall, regidor de cultura, ha anunciat que després de la representació d’enguany s’obre un període de reflexió, consensuat amb actors, actrius i la direcció de l’obra per decidir-ne el futur i poden encarar nous projectes. “Aquesta decisió ha estat meditada, i dura. No posem un punt i final, si no un punt i a part, per poder reflexionar i recuperar un projecte que compti amb la motivació de la ciutadania i uneixi el poble.”

Vall també s’ha mostrat satisfet amb tots els anys de trajectòria, i  ha agraït la implicació de totes les persones que van fer néixer el projecte i que amb el llarg dels anys hi ha participat per poder arribar a celebrar el 20è aniversari.

Maria Caellas, codirectora, ha explicat que la part escènica posarà en valor el que ha sigut l’obra de teatre al llarg dels anys, explicant el que va ser la batalla del 1714 i ajudant a entendre la història del nostre país, però també de Gironella. “Veus en eco faran de conductores i permetran que els espectadors puguin anar recordant les diverses escenes al llarg dels anys, tenint molt present les emocions i la implicació del poble”.

Joan Rigart, codirector,  ha explicat que per complir amb les mesures de Covid-19 s’ha reduït el nombre d’actors que interactuaran en una mateixa escena, creant així escenes diferents, però amb un gran contingut emocional que permetran retre homenatge als anys d’història de l’espectacle.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a