La nova Biblioteca, punt neuràlgic de la cultura a Gironella

La nova Biblioteca, punt neuràlgic de la cultura a Gironella

El fons documental de la nova infraestructura, que s’inaugurarà el divendres 21 de març, es duplica i l’espai es multiplica per 6

La nova Biblioteca de Gironella, que s’inaugurarà el proper 21 de març, coincidint amb el cap de setmana de la Fira de Sant Josep, es posarà en marxa el dilluns 23 de març el primer dia laborable després de la inauguració.  

Així ho ha indicat l’alcalde de Gironella, David Font, seguint els terminis marcats per les empreses adjudicatàries del mobiliari del nou centre i també de la Diputació, qui aporta els recursos humans i part del fons bibliogràfic que ha de tenir.

Pensada perquè tots els habitants del municipi i aquelles persones que en facin ús s’hi sentin còmodes, la nova infraestructura haurà tingut un cost final d’1.495.000 euros en total, dels que la Diputació de Barcelona n’haurà aportat 760.000 euros i el Consistori, la resta.

Font explica que gràcies a la situació més sanejada de l’Ajuntament i la bona política econòmica feta han permès que aquesta reivindicació històrica s’hagi pogut portar a terme.

A més, afegeix que a banda de la funcionalitat d’aquest equipament, espera que la biblioteca vagi més enllà del funcionament habitual d’un centre d’aquestes característiques i que passi a ser el punt amb més cultura de Gironella, esdevenint-ne el punt neuràlgic.

Amb la nova biblioteca es complirà un dels punts en què tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament estaven d’acord en tirar endavant

La nova infraestructura, ubicada entre el carrer del Pont de les Eres i l’avinguda dels Països Catalans, compta amb 870 metres quadrats útils que substituiran l’actual biblioteca, integrada en una sala de l’Institut Pere Fontdevila d’uns 130 metres quadrats.  

L’equipament, de dues plantes i amb diferents espais annexos com una sala d’actes per a unes 120 persones i una sala polivalent de formació per a aquells usuaris que la sol·licitin, disposarà d’una àrea infantil, una aula de suport amb una dotzena d’ordinadors portàtils, una zona de diaris i revistes, punt d’informació i recepció, una sala independent i una d’estudi pensades per poder-hi accedir fora de l’horari d’obertura de la biblioteca i un espai general per a adults.

A part de l’espai útil de la biblioteca, que passa a multiplicar-se per 6, s’augmentarà també el fons documental que es duplicarà. Així, d’entre 12 i 13 mil volums d’exemplars, es comptarà amb més de 25.000 exemplars incloent-hi diaris, revistes, llibres i d’altres tipus de documents.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a