Salvador Esteve inaugura la Biblioteca de Gironella

Salvador Esteve inaugura la Biblioteca de Gironella

El nou equipament municipal formarà part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i entrarà en funcionament el dilluns 23 de març

Aquest dissabte 21 de març, a les 12:30h, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l’alcalde de Gironella, David Font, inauguraran la nova Biblioteca de Gironella, coincidint amb la Fira de Sant Josep del municipi.

El nou servei ubicat en un edifici de nova construcció té una superfície útil de prop de 1.000 metres quadrats repartits en dues plantes i serveix per complir un dels punts en què tots els partits polítics amb representació de l’Ajuntament estaven d’acord en tirar endavant.

Pensada perquè tots els habitants del municipi i aquelles persones que en facin ús s’hi sentin còmodes, la posada en marxa de la nova infraestructura ha tingut un cost final d’1.495.000 euros, dels que la Diputació de Barcelona n’ha aportat més de 900.000 en concepte d’ajuts a la construcció, adquisició de fons documental i audiovisual, així com d’equipament informàtic.

Amb la nova biblioteca es duplicarà el fons documental. Es passarà d’entre 12 i 13 mil volums d’exemplars a més de 25.000 exemplars incloent-hi diaris, revistes, llibres i d’altres tipus de documents.

A les 17:00h d’aquest dissabte 21 Sandra Rossi explicarà "Contes per plorar i riure" en l’anomenada hora del conte i a les 19h, es retrà homenatge al dia internacional de la poesia a càrrec de rapsodes locals i amb la col·laboració del Casal de la Gent Gran ‘La Llar’. Seran els dos primers actes que acollirà el Centre després de la inauguració

David Font, alcalde de Gironella, recorda que la bona política i la situació més sanejada del Consistori han convertit aquesta reivindicació històrica en una realitat.

La Biblioteca, que es posarà en marxa a partir del proper dilluns 23 de març, vol anar més enllà del funcionament habitual d’un centre d’aquestes característiques i s’espera que passi a ser un punt neuràlgic de la cultura a Gironella.

Podeu consultar els horaris del nou equipament municipal i els serveis que s’hi oferiran aquí

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a