L’Arxiu Municipal de Gironella obre amb 3.400 documents

L’Arxiu Municipal de Gironella obre amb 3.400 documents

El nou espai porta el nom de Josep Busquets qui fou arxiver municipal i va morir fa dos anys

El nou Arxiu Municipal de Gironella s’inaugura dos anys després d’inventariar tots els documents que va recollir l’historiador municipal i arxiver, Josep Busquets, a qui va dedicada aquesta nova instal·lació.

L’espai inaugurat aquest divendres 27 de març, amb una quarantena d’assistents, compta amb més de 3.400 registres de documents que es poden remuntar fins al 1405 amb el Llibre de Privilegis reials del municipi, una peça única d’un gran valor, segons explica el Regidor de Cultura, Martí Santamaria. En aquesta obra poc comuna a la resta de municipis de la comarca, s’hi recullen tots els privilegis i concessions que la vila va anar adquirint del rei.

La major part dels fons documentals dels pobles comença a partir del segle XVIII o XIX, a Gironella, comença el 1402

Durant l’acte d’obertura, l’alcalde de Gironella, David Font, ha agraït la generositat de Josep Busquets per recopilar tota la documentació vinculada amb el municipi. Recollir informació, papers i documents antics era la passió del desaparegut Busquets, segons l’alcalde.

Ubicat al carrer Pont Vell, 19, al casc antic de Gironella, tothom qui vulgui consultar la documentació de l’arxiu podrà fer-ho sol·licitant-ho a l’Ajuntament. Font, però, recorda que gran part de la documentació, en què s’hi pot trobar programes de la Festa Major, documentació de l’Escola o papers de l’Ajuntament, entre d’altres, està digitalitzada i es pot consultar a través de la Xarxa d’Arxius de la Generalitat.   

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a