Daniel Raya, de Gironella, nou hereu de la província de Barcelona i 1r fadrí d’honor de Catalunya

Daniel Raya, de Gironella, nou hereu de la província de Barcelona i 1r fadrí d’honor de Catalunya

 

Cubelles ha estat la seu de l’elecció dels representants dels títols nacionals del 2015

 

El passat cap de setmana, Cubelles ha acollit hereus, pubilles, dames, fadrins, pubilletes i hereuets vinguts d’arreu de Catalunya per participar en la Festa Major del pubillatge.

La programació d’actes es va encetar el divendres, 2 d’octubre, amb la proclamació dels representants locals de Cubelles i l’acte de comiat informal dels representants nacionals 2014.

Així, es donava el tret de sortida a un cap de setmana molt especial no només per als 70 candidats i candidates que participaven al certamen, sinó també pels nois i noies que acabaven el seu any com a títols nacionals.

El jurat format per membres del pubillatge vigents el 2010, representants dels casals catalans a Saragossa i a Madrid, i regidors i tècnics de cultura de diferents municipis, ha estat presidit per Aurèlia Ramos i Xavier Catarineu.

Els 28 candidats i les 42 candidates, provinents de 50 municipis diferents, han realitzat un examen escrit sobre cultura popular catalana i un cop acabat, van encetar la ronda d’entrevistes orals en què cadascun dels candidats són entrevistats pel jurat de manera individual.

Roger Ballús, regidor de l’àrea de Transparència, Participació i Entitats i Ensenyaments, ha estat el representant de l’Ajuntament de Gironella que ha acompanyat a l’actual hereu i pubilla de Gironella a Cubelles

Diumenge, 4 d’octubre, es va viure la cercavila en què els candidats i candidates i la resta del pubillatge, acompanyats dels seus familiars, delegats del pubillatge i autoritats municipals dels seus respectius pobles i ciutats, per acabar amb la proclamació dels nous representants.

Així, la nova quarta dama d’honor de Catalunya i pubilla de les comarques lleidatanes és Anna Segués, de Solsona. El nou quart fadrí d’honor de Catalunya i hereu de les comarques tarragonines és Àlex Collado, d’Ascó. La banda de pubilla de les comarques gironines i tercera dama d’honor de Catalunya va ser per a Xènia Berrio, d’Amer. La faixa d’hereu de les comarques lleidatanes i tercer fadrí d’honor de Catalunya va ser per a Brian Curco, de Torres de Segre. Es va proclamar segona dama d’honor de Catalunya i pubilla de els comarques tarragonines a Paula Uguet, de Gandesa. El nou hereu de les comarques gironines i segon fadrí d’honor de Catalunya és Ferran Capallera, de Peralada. Alba Nonell, de Tordera és la nova pubilla de les comarques barcelonines i primera dama d’honor de Catalunya. Daniel Raya, de Gironella, és el nou hereu de les comarques barcelonines i primer fadrí d’honor de Catalunya. La pubilla de Catalunya 2015 és la Marta Serran, de Sant Vicenç de Castellet i l’hereu de Catalunya és en Josep Van Gorkom, de Sitges. Tots ells, lluiran les bandes i faixes de títol nacional durant els propers dotze mesos.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a