Gironella i Puig-Reig signen l’acord per ampliar l’Escola de música a l’Espai Sant Tomàs

 Gironella i Puig-Reig signen l’acord per ampliar l’Escola de música a l’Espai Sant Tomàs

Malgrat ser vigent des de l’1 de setembre de 2015, el conveni s’ha signat avui i és fruit d’unes converses iniciades el 2014

El proper curs 2016-2017 l’Escola de música de Puig-Reig ampliarà la seva oferta a l’aula associada de Gironella a l’Espai Sant Tomàs, ha dit l’alcalde de Gironella, David Font. Tot i que el conveni s’ha signat avui, és operatiu des del passat 1 de setembre de 2015 arrel d’unes converses que es van començar amb el consistori de Puig-Reig l’any 2014.

El regidor de Cultura, Lluís Vall, ha matisat que l’oferta pel curs que ve inclourà tres graus de sensibilització i dos d’iniciació i també es valorarà l’inici d’algunes classes d’instrument individual en funció de les sol·licituds rebudes.

D’aquesta manera es dóna resposta a la demanda dels ciutadans de Gironella i que el grup municipal de CiU ja va intentar implantar al municipi el passat 2008, quan estava a l’oposició, i la proposta va ser rebutjada.

El conveni signat entre els municipis veïns permetrà fer més sostenible un servei del que fins ara només se’n feia càrrec l’Ajuntament de Puig-Reig

L’alcalde de Gironella ha manifestat que la signatura d’avui és un acte de generositat i bona entesa entre municipis ja que permet mancomunar el servei i compartir les despeses, un fet que hauria de poder-se estendre a molts d’altres àmbits i serveis.

A partir d’ara, el consistori gironellenc haurà de cedir les dependències utilitzades a l’Espai Sant Tomàs i fer-se càrrec dels costos de tots els alumnes matriculats a l’escola i que estiguin empadronats a Gironella.

Segons ha explicat Font, els costos s’assumiran progressivament. Així, el present curs es pagarà un 25%; el proper curs, un 50%; el 2017-2018 es finançarà un 75% i el 2018-2019 ja se n’assumirà la seva totalitat, una quantitat que es preveu que sigui d’entre 21.000 i 24.000 euros.

A hores d’ara 67 alumnes de Gironella estan matriculats al centre però la previsió és que la xifra vagi en augment durant els propers anys quan el projecte estigui completament arrelat i consolidat. 

Cal recordar que les matrícules per als alumnes que ja estan inscrits són del 15 al 22 de juny i del 23 al 30 de juny per a l'alumnat nou. Les inscripcions s'hauran de fer a l'Escola de música de Puig-Reig de 5 a 7 de la tarda.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a