‘L’11 de setembre i Gironella’ arriba a la quinzena edició amb millores per mantenir l’èxit

foto-11sFoto: Aida Morales

Un centenar d’actors i diverses entitats gironellenques prendran part de l’espectacle, que encara aquesta nova edició amb la voluntat de renovar-se per mantenir l’èxit recollit fins ara

L’espectacle incorporarà petits canvis en l’estructura que, en paraules dels seus codirectors, Maria Casellas i Joan Rigart, permetran posar més èmfasi en l’estructura dramàtica i millorar aspectes tècnics com la il·luminació, la sonoritat i el ritme dels moviments i de les transicions entre els espais d’escena.

La presentació de l’espectacle s’ha fet aquest dimecres a la riba del riu Llobregat, el mateix espai que acollirà l’obra, que aquest any durarà una hora i vint minuts, una mica més que les edicions anteriors per la incorporació d’una escena de transició entre l'Eulàlia jove i l’adulta.

Concretament, s’introdueix l'arribada dels Comediants, amb la lectura d’un poema de Francesc Fontanella i la interpretació dels goigs de la Santa Senyora de Llibertat. Una escena que, segons la codirectora Maria Casellas, servirà per plasmar la llibertat pel país i la necessitat d'expressar i reivindicar els drets. L’eix central de l’argument de ‘L’onze de setembre i Gironella’ és una família de la vila, encapçalada per l’avi Jordi, que d’una manera o altra van lluita per defensar la seva pàtria. Casellas s’ha encarregat de mesurar l'emotivitat i l’expressivitat dels actors, i de lligar la dramatúrgia entre les històries de 1714 i 1640, alhora que Rigat s’ha ocupat de perfeccionar les escenes, l’efecte visual i els moviments dels grups.

Entre les entitats que es sumaran al centenar d’actors hi ha el Grup Vocal V9, els Tambors, el Grup de Teatre de la Gent Gran, els Bombers i, per primera vegada, la Coral Infantil Les Veus i els grallers de la Colla Gegantera de Gironella.

Durant la presentació, el regidor de Cultura Lluís Vall ha remarcat l’oportunitat turística, cultural i històrica que representa l’obra per Gironella, i ha recordat l’èxit que significa que un espectacle d’aquestes característiques s’hagi mantingut i potenciat al llarg dels anys. Per Vall, l’obra és un èxit com a municipi pel volum d’actors, tècnics, entitats i altres voluntaris com els encarregats de vestuari, perruquers i maquilladors que s’hi impliquen, a qui ha volgut agrair la feina.

Vall també ha explicat que el pressupost per l’espectacle és de 20.000 euros, 5.000 menys que l’any passat, i ha anunciat que l’11 de setembre Berga acollirà un petit tast de l'obra com un dels actes centrals de la Diada.

L’obra transcorrerà com cada any el dia 10 de setembre a l’aire lliure, entre la riba del riu Llobregat i els entorns del Pont Vell de Gironella, i tindrà un aforament de 300 persones. Les entrades es vendran al preu d’11 euros durant el matí i just abans de l’obra, i els menors de 8 anys tindran un preu reduït de 5 euros.

Clicant aquí podreu consultar el vídeo promocional estrenat enguany, i aquí la pàgina web de l’espectacle. 

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a