La Torre de l’Amo de Viladomiu Nou obre les portes gratuïtament aquest dissabte

torre de lamo web

L’edifici es podrà visitar en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, una proposta per a difondre i conservar el patrimoni cultural, fomentar la màxima visibilitat i descobrir aquest llegat excepcional que és el patrimoni arquitectònic i natural

En el cas del Berguedà, la iniciativa inclourà un gran ventall de propostes gratuïtes per fomentar el coneixement, el respecte pel patrimoni i aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

La Torre de l'Amo es va començar a construir l'any 1899 i a l'estiu del 1902 la família Viladomiu ja hi féu estada. No se sap amb certesa, però segurament les obres de construcció de l'edifici foren dirigides per Valentí Canudas, de Casserres. La torre fou utilitzada pels propietaris com a residència d'estiueig o per dormir-hi quan pujaven a controlar que la fàbrica, i el conjunt de la colònia, funcionessin correctament. Actualment, l'edifici és el centre de gestió del Consorci del Parc Fluvial del Llobregat i durant la visita es pot conèixer com vivien, fa cent anys, els amos de les colònies.

Totes les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni es poden consultar a aquest enllaç i a les Xarxes Socials amb el hashtag #JEP2016.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a