Gironella s’omple de poesia per segon any consecutiu amb el festival de poesia Vila de Gironella

poesia gironella web

Torna la tardor i, amb aquesta estació, arriba també la segona edició del Festival de Poesia de Gironella. La proposta del festival és apropar la poesia a tots els públics i demostrar que hi ha una diversitat poètica, on tothom pot trobar el seu estil

Enguany, el Festival de poesia Vila de Gironella creix i s’estén per bona part del municipi. El passat 16 de setembre es va presentar el cartell a la biblioteca del municipi amb la col·laboració de Tràfec Teatre i diversos músics locals. Divendres vinent, 30 de setembre, tindrà lloc el primer recital del Festival amb els poetes Carles Duarte, Iris Hinojosa, Laura López, Cèlia Sànchez-Mústic i l’artista plàstic Aldo Cardoso a les 8 del vespre també a la Biblioteca. Però això no és tot, perquè aquest any el Festival multiplica les activitats per fer arribar la poesia a tothom. Amb aquesta intenció, a mitja tarda del mateix divendres s’oferirà un recital per les escoles al local del Blat a càrrec de Raúl Benéitez amb la col·laboració de les ampes. Els alumnes de l’Institut Pere Fontdevila també duran a terme un taller de rap amb la mateixa intenció, per part dels organitzadors del Festival, de popularitzar la poesia entre infants i joves.

Ja el 21 d’octubre, la poesia tornarà la Biblioteca de la mà de Marc Romera, Marta Darder, Roser Amills i Gerard Vilardaga. La poesia se seguirà passejant pel municipi amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants que guarniran els aparadors amb els versos dels poetes participants. I d’altra banda, l’Ajuntament organitzarà a l’Església vella una jornada de poesia i música amb Enric Casasses acompanyat per Don Simon i Telefunken. Una estona abans a la mateixa església s’estrenarà el treball escènic sobre el poeta Josep Grifoll a càrrec de Montse Grifoll i Carles Carbajo.

Vora el riu, a  la Font del Balç, el 19 de novembre hi haurà un recital d’Spoken Word i rap que, ara sí, clourà el Festival organitzat pels poetes locals Vicenç Zumajo i Gerard Vilardaga conjuntament amb l’Ajuntament de Gironella, la Biblioteca, l’Associació de Comerciants, les escoles del municipi, l’IES Pere Font de Vila i la Font del Balç.

Podeu consultar el cartell aquí.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a