Gironella presenta una nova edició del Culturitza't, que arrenca aquest dissabte

culturitzat

Una proposta de 4 disciplines artístiques omplirà la primavera i l’estiu de cultura l’església Vella, el Local del Blat i l’espai públic Gironella

Gironella comença el proper dissabte 8 d’abril la setena edició del cicle Culturitza't, que omplirà la vila d’activitats de diferents disciplines de les arts escèniques.

En la roda de premsa de presentació de les activitats de primavera-estiu del cicle, el Regidor de Cultura, Lluís Vall, ha destacat la voluntat clara de seguir acostant artistes del panorama català a un preu popular, la introducció dels espectacles produïts pel teixit associatiu de la vila i l’aposta ferma pel teatre de petit format.

Mazoni serà l’encarregat d’encetar la setena edició del Culturitza’t. Després de consolidar-se com un dels grans noms de l’escena pop catalana, Mazoni arriba a Gironella per estrenar el disc “Carn, os i tot inclòs” (Bankrobber). Samuel Mateos, dinamitzador de joventut i cultura de l’Ajuntament de Gironella, ha posat en valor la singularitat de l’espai on es realitza el concert, l’Església Vella, que brinda a gaudir d’una gran sonorització, de proximitat amb l’artista i a omplir de contingut un equipament de vellesa arquitectònica utilitzant-lo com a un espai cultural. 

El regidor de Cultura, Festes i Patrimoni, Lluís Vall, ha puntualitzat que el fet que una vila com Gironella pugui gaudir d’actuacions de gran qualitat amb artistes tan coneguts  sense haver-se de desplaçar a grans capitals del país, ens demostra i ens autoafirma que Gironella pot i és capital de cultura al Berguedà, amb la idea d'apropar doncs cultura de nivell a un preu apte per a totes les butxaques. 

La participació dels gironellencs i gironellenques al cicle és notòria. Lluís Vall, ha celebrat el retorn de La Gresca Teatre, que presenta l’espectacle “Tot el què em falta és un tenor”, una explosió còmica de la mà del director Joan Rigat. La Trobada de les colles caramellaires el dilluns de Pasqua, “Rubricati Pernula: La historia de Gironella en cançons”, de la Coral Estel i l’intercanvi de corals infantils entre “Les Veus de Gironella” i La Coral infantil de l’Aula de Música de Girona” són els demés espectacles amb segell gironellenc.

La novetat: testimoni Escènic

Gironella és el primer municipi del Berguedà en adherir-se a Testimoni Escènic, la xarxa de la Catalunya Central de suport a la producció en l'àmbit de les arts escèniques en format de residències i preestrenes d'espectacles. A través de dues convocatòries anuals, les companyies independents d’arts escèniques poden presentar els seus projectes. El jurat format per professionals del sector cultural dels diferents municipis valora quines propostes es produeixen en una residència a l’Alberg de Cultura Cal Gras, a canvi de preestrenar l’espectacle davant del públic dels municipis de la Xarxa Testimoni Escènic. 

El públic de Gironella podrà gaudir de les preestrenes de “Els tres pèls del dimoni”, teatre familiar de la companyia FestinaLente, a l’Ermita de Sant Marc el dimarts 25 d’abril (Festiu Local), “Límits”, teatre físic i multidisciplinar de la companyia Fadunito, el dissabte 29 d’abril, “Blink”, espectacle sobre noves tecnologies per a públic juvenil de la companyia La Carbonara Teatre, el diumenge 25 de juny, i “RatOn”, teatre de text, físic i visual, sobre les pors interiors, de la companyia Tòtum Teatre, el dissabte 22 de juliol. 

Per a més informació s’ha creat un blog explicatiu del cicle que podeu consultar a www.culturitzatgironella.blog.cat

Aquest és el programa:

Cartell Culturitzat Primavera Estiu 2017

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a