Gironella homenatja a Oriol Riba i Mireia Roca, escollits Hereu i Pubilla de les comarques barcelonines 2017

proclamacio pubillatge nacionals

El regidor Lluís Vall, nous, i antics hereus de Gironella van acompanyar a Oriol Riba i Mireia roca durant l’elecció de l’hereu i la pubilla de Catalunya

El pubillatge gironellenc agafa força a Catalunya. A l’acte de proclamació de l’hereu i la pubilla de Catalunya, els representants de Gironella han estat elegits com a hereu i pubilla de les comarques barcelonines 2017.

Riba i Roca van participar en els actes de l’elecció dels títols nacionals el passat cap de setmana a Santa Pau. Durant el matí de dissabte es van realitzar les proves escrites i orals, a la nit va tenir lloc el sopar de gala, i finalment, diumenge es va celebrar  l’acte de proclamació de l’hereu i la pubilla de Catalunya 2017, en el que els gironellencs van ser escollits hereu i pubilla de les comarques barcelonines 2017. Oriol Riba i Mireia Roca estaran acompanyats en aquest nou càrrec per un berguedà més, Èric Parcerissa, que ha estat proclamat hereu de Catalunya.

Per al regidor de cultura, Lluís Vall, que Riba i Roca hagin estat nomenats amb títols nacionals “és un gran triomf i el resultat de la feina feta al municipi amb una aposta clara pel pubillatge”. A més, també ha destacat que, gràcies als actes de proclamació, el vestuari dels hereus i les pubilles, i la presencia d’una partida pel pubillatge al pressupost municipal, Gironella està considerat un dels millors pobles de Catalunya en cuidar aquesta tradició.  Vall, però, no ha oblidat que l’èxit del pubillatge a la vila també és pels grans representants del municipi.

Oriol Riba i Mireia Roca van ser els representants de Gironella l’any 2016 i es van acomiadar del títol municipal el passat  25 d’agost en un acte a la Plaça de la Vila, tot i que no es van despedir del món del pubillatge ja que des del passat mes de maig Riba ja era el propietari de la faixa de primer fadrí de la Catalunya Central, i Roca, la segona dama.  

L’Ajuntament de Gironella ha decidit homenatjar-los i celebrarà una recepció oficial a la nova pubilla i hereu de les comarques barcelonines 2017 aquest dissabte 30 de setembre. En finalitzar l’acte hi haurà un dinar popular.  La recepció tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Gironella a les 11:30. El preu del dinar és de 8€ i  és necessari  inscriure’s prèviament a l’ajuntament, per telèfon al 93 825 00 33 – 660 697 261 o per email a departamentcultura@gironella.cat.

Es pot consultar el cartell aquí.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a