El Festival TEST arriba a Gironella i tanca l’edició d’enguany del Culturitza’t

presentacio test gironella

Presentació del Festival TEST a Gironella.

Gironella tanca l’edició d’enguany del Culturitza’t amb un dels plats forts de la temporada, el Festival TEST, el Festival de la Xarxa Testimoni Escènic obert a propostes de tots els llenguatges artístics, de curta durada, per a espais reduïts i no convencionals, on la distància entre públic i artistes és mínima, fent augmentar l’experiència del públic i la intensitat de l’espectacle.

El festival arribarà a Gironella dissabte 25 de novembre a la tarda, i es podran veure quatre obres de microteatre repartides en punts emblemàtics del nucli històric de Gironella: l’Església Vella, l’antiga presó, l’arxiu municipal i un pis particular. Les obres tenen una durada d’entre 15 i 25 minuts, per tant, els espectadors les podran veure en menys de dues hores. Les quatre obres seleccionades a Gironella són: “El Furt”, un monòleg sobre la disjuntiva de ser bona persona i tot i això, ser etiquetada com a mala persona; “Rodeo Road”, un espectacle tràgic sobre la mort i el suïcidi; “Prayer for quiet”, obra que costa de definir, segons el coordinador del festival, David Santamaria; i “Hey Soul Syster”, una obra còmica, esbojarrada sobre tres amigues de la infància.

Durant la presentació del festival, que s’ha fet aquesta tarda a l’Ajuntament de Gironella el regidor de Cultura, Lluís Vall, ha destacat la ubicació de les obres, ja que es duen a terme en espais gens convencionals, i ha explicat que s’ha escollit el nucli històric de Gironella per a potenciar-lo, i enriquir l’experiència dels assistents. Vall ha assegurat que està “satisfet amb el treball de Testimoni escènic”, i que les obres de teatre són de gran qualitat. Vall ha explicat que els municipis fan de mecenes de les obres, i això fa que des de l’Ajuntament “puguem sentir les obres més nostres”. Vall ha encoratjat a la gent del Berguedà a anar a Gironella dissabte a la tarda per gaudir d’aquest festival.

A la presentació també hi ha assistit David Santamaria, alma mater del projecte, juntament amb Quim Moya. Santamaria s’ha mostrat satisfet de que el Festival TEST s’hagi obert a més municipis, i que siguin aquests els que hagin triat les propostes. A més, ha destacat que el TEST dona la oportunitat a que la gent no acostumada a anar al teatre s’acosti a espectacles, i no els freni el fet d’haver de comprar una entrada, o anar al teatre per poder gaudir de bones obres. Per Santamaria, l’essència del festival és la proximitat de les propostes, que el públic estigui a un pam de l’escena, en grups de com a molt trenta persones.

El punt de trobada serà davant l’Ajuntament a dos quarts de cinc de la tarda, on un animador distribuirà els assistents en grups, que aniran rotant a través de les diferents propostes. Les obres començaran de manera simultània a les 17.00h, i s’aniran repetint en diverses ocasions. En aquest enllaç es pot consultar el cartell, les obres i l’horari de les actuacions.

Mapa del Festival TEST a Gironella.

 

TESTIMONI ESCÈNIC

Gironella ha estat el primer municipi Berguedà en sumar-se a Testimoni Escènic, la xarxa de la Catalunya Central de suport a la producció en l’àmbit de les arts escèniques en format de residències i preestrenes d’espectacles. 

Testimoni Escènic va néixer amb la voluntat d’apostar per projectes professionals que no tenen facilitats ni de trobar llocs per fer una residència tècnica ni per tancar-se a treballar per la seva obra. A partir d’aquí, diversos municipis van mostrar interès per acollir les diverses propostes culturals, i Testimoni Escènic va anar creixent.

Per David Santamaria, el punt de proximitat amb el territori és una de les peces claus de Testimoni Escènic, ja que cada municipi pot triar les obres en funció de les característiques del seu públic.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a