“Gironella, un viatge en el temps”, el primer conte sobre la història de Gironella.

presentacio conte

En aquesta primera impressió s’han fet 700 exemplars

L'Ajuntament de Gironella ha presentat aquest matí el conte infantil "Gironella, un viatge en el temps" escrit per Rosa Massaguer i il·lustrat per Bernadette Cuxart. El conte ha estat impulsat per l'Ajuntament i ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El llibre, recorre de la mà de quatre amics de la mateixa escola, l'Anna, l'Eulàlia, el Martí i el Roc, la història de Gironella des dels primers poblats ibers fins a les colònies industrials, passant per la Guerra dels Segadors o l'arribada del tren a la vila, i mostra com aquesta es va anar transformant a poc a poc fins arribar a la Gironella que coneixem avui.

David Font, alcalde de Gironella, ha explicat que el conte neix amb la voluntat de que els nens i nenes coneguin els orígens i la transformació de la Vila, fins arribar a la Gironella d’avui. Per Font, aquest projecte és una oportunitat i un repte, ja que permet obrir el recull històric de Gironella als infants.

Lluís Vall, regidor de cultura, ha destacat el treball d’investigació i de recuperació de dades històriques que s’ha fet per poder basar la història en fets reals, i adaptar-ho a un públic infantil. Vall, ha explicat que “els nens són els hereus de l’aparador visual de Gironella” i estan acostumats a integrar-lo en el seu dia dia, però no saben la història que hi ha darrere el patrimoni que els rodeja. Per tant, confia que el conte permetrà entendre i conèixer la història del municipi als més petits.

El conte s'adreça a nens i nenes de de primària i costa 12€. Es pot comprar a la llibreria Guinó de Gironella, a la Llibreria Gironella i a la Patumaire de Berga, que també s'ha encarregat de la producció editorial.

Per aconseguir que tant el relat com les il·lustracions de l'obra fossin fidels als fets històrics, les autores han comptat amb l’assessorament dels historiadors berguedans M. Dolors Santandreu i Pep Sánchez.

D'altra banda, aquesta tarda es farà la presentació-taller de "Gironella, un viatge en el temps" per a tots els nens i nenes. L'acte serà a la Biblioteca de Gironella, i començarà amb una activitat de lectura del conte a les 17.30 i un taller infantil de dibuix amb la il·lustradora de l'obra, Bernadette Cuxart.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a