L’Ajuntament de Gironella ja disposa de Mapa de Patrimoni Cultural del municipi

 mapa patrimoni gironella diba

L’estudi l’ha redactat la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Gironella ha rebut el Mapa de Patrimoni Cultural de Gironella, fruit del conveni signat amb la Diputació de Barcelona. El projecte, que es va començar a redactar l’agost del 2017, conté dades sobre el patrimoni cultural i natural del municipi, i la seva valoració, permetent així que el consistori estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar-ne la rendibilització social. 

El mapa consta de 205 elements del patrimoni cultural i natural, dels quals el 64% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 18% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 4% documental (fons documentals i d’imatges), un 12% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 2% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

El regidor de patrimoni, Lluís Vall, destaca que aquest mapa mostra una radiografia del patrimoni històric del municipi, i s’han desenvolupat estudis i informes exhaustius que permetran fer un pla de millores dels elements patrimonials. A més, destaca que “aquest projecte és molt positiu ja que permet saber l’origen històric dels elements, i ens ajudarà a saber com tractar-los.” 

El mapa, redactat per Sara Simón, ha comptat amb la col·laboració de Josep Sánchez, Pere Cascante,  Ramon Soler, Mª Antònia Pujol, Lourdes Lladó, i Albert Rumbó, entre altres i de l’Ajuntament. El mapa és accessible a la informació pública en aquest enllaç. D’aquesta manera s’unifica i es garanteix l’accés de tothom a la informació; i es facilita la gestió i conservació del conjunt del patrimoni local; la seva difusió als ciutadans; la presa de decisions en el planejament urbanístic; l’establiment de diferents modalitats de rutes didàctiques i turístiques; la planificació de la senyalització; etc.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a