Gironella acollirà les 46enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

adifolk gironella Els actes se celebaran al Local del Blat a les 18.00h 

Dissabte 22 de setembre Gironella acollirà per primera vegada una de les actuacions de les 46enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya (JIF), en les que hi prendran part el Nou Esbart Sant Jordi Dansaire de Gironella, i el Folk Dance Ensemble Karshiaka de Macedònia.

Les JIF són un Festival de divulgació folklòrica que va néixer l’any 1972 a Barcelona, en el que hi participen grups folklòrics vinguts d’arreu del món. Al llarg de les 45 edificions de les JIF Catalunya hi han participat més de 150 grups d’un total de 76 països, amb representació de tots els continents. Aquestes jornades les organitza ADIFOLK, l’Associació per la Difusió del Folklore, que té com a objectiu fonamental potenciar i dinamitzar la cultura popular del nostre país i donar a conèixer a Catalunya el folklore d’altres endrets del món mitjançant intercanvis culturals,  tal i com ha explicat Ivan Besora, president d’Adifolk.

Durant la presentació de l’acte, Lluís Vall, regidor de Cultura, ha destacat que acollir les JIF a Gironella és una gran oportunitat per mostrar i donar a conèixer el patrimoni del municipi i de la comarca, i ha afirmat que és un regal per la Vila poder formar part d’aquest intercanvi.

A la presentació també hi ha assistit Faton Fazilu, Cap de Gabinet del Ministre de Cultura de Macedònia, ha explicat que el grup Karshiaka mostrarà la part de la cultura albanesa de Macedònia a través de balls i cançons, i ha assegurat que l’espectacle no es pot descriure en paraules, s’ha de viure. Fazilu també ha agraït la col·laboració amb l’Adifolk i ha mostrar el desig de seguir col·laborant amb organitzacions culturals.

L’acte tindrà lloc dissabte 22 de setembre a les 18.00h al Local del Blat. Vall ha explicat que l’entrada serà a taquilla inversa, donant la oportunitat als espectadors que decideixin el preu de l’entrada un cop finalitzat l’espectacle.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a