Gironella acollirà l’elecció de la Pubilla i l'Hereu de Catalunya 2018

pubillatge catalunya

Més de 200 membres del pubillatge visitaran Gironella el cap de setmana

 

Els propers 19, 20 i 21 d’octubre Gironella rebrà els membres del pubillatge en un cap de setmana ple d’activitats on s’escollirà a la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2018, així com a la resta de representants de títol nacional.

Després de 10 anys la Vila acollirà per segona vegada el certamen, que compta amb més de 50 candidats al títol, i més de 200 membres del pubillatge, que pernoctaran a la comarca. Lluís Vall, regidor de cultura, ha afirmat que seran uns dies molt intensos al municipi, i que es necessita la coordinació de molta gent d’arreu del territori. Divendres a la tarda ja començaran les activitats, amb la rebuda dels participants. Dissabte es faran els exàmens dels candidats, s’inaugurarà el mural del Pubillatge al Passatge de l’Almorratxa, i els representants dels municipis faran les ofrenes a Gironella, que seran donades al Banc d’Aliments. Diumenge, finalment, se celebrarà l’acte de proclamació de la Pubilla, l’Hereu, les dames i els Fadrins de Catalunya 2018.

El certamen, però, també celebrarà el comiat de la Pubilla, l’Hereu, Dames i Fadrins de Catalunya 2017, amb els gironellencs Oriol Riba, i Mireia Roca, Hereu i Pubilla de les comarques barcelonines, i el berguedà Èric Parcerisa, Hereu de Catalunya 2017, com a protagonistes.

Gironella és un municipi compromès amb el pubillatge, amb més de 25 anys de trajectòria, i que enguany ha incorporat la figura de la pubilleta i l’hereuet amb la voluntat de fer planter i que les futures generacions vulguin formar part de la història del municipi a través d’aquesta tradició. Gil Vilarrasa, president de Foment de les Tradicions Catalanes, ha destacat la implicació del municipi amb el pubillatge, i ha assegurat que “celebrar el certamen a Gironella és garantia d’èxit.”

Els joves que visitaran Gironella al llarg del cap de setmana tindran la oportunitat de descobrir el municipi i la comarca. David Font, alcalde de Gironella, ha destacat que aquests joves veuen en aquesta tradició una oportunitat per fer cultura i país, i pel consistori, acollir aquest acte és una oportunitat per donar a conèixer les tradicions i espais històrics del municipi. Font ha aprofitat per convidar als gironellencs, i a la gent d’arreu del territori a sumar-se als actes i visitar Gironella, i el Berguedà.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a