Gironella acollirà l’estrena de l’obra El silenci dels telers

silenci telers 

Les visites a la Torre de l’Amo seran gratuïtes pels vilatans de Gironella

Diumenge 15 de març el Local del Blat acollirà l’estrena de l’obra de teatre “El silenci dels telers”, una producció de la gironellenca Maria Casellas, inspirada en el llibre homònim d’Assumpta Montellà, que explica la vida a les colònies a través de la veu de les dones.

La peça és una ficció protagonitzada per dues veus femenines, la Carme i la Pilar, interpretades per Maria Casellas i Andera Portella, que transcorre al llarg de 100 anys de la història del país. Amdues protagonistes reviuran el dia a dia del món en miniatura que eren les colònies, i narraran petites històries de les diferents generacions de dones que van ser el motor de les fàbriques.

Des de l’Ajuntament de Gironella “ens hi hem bolcat des del minut 0”, explica Vall, regidor de Cultura, quan la Maria Casellas ens va presentar el projecte des de l’ajuntament vam veure molt important creure-hi i obrir les portes perquè es pogués tirar endavant, actuant com a mecenes. Segon Vall és imprescindible recuperar i donar veu a les experiències i les persones que van viure i treballar a les colònies.

És un honor haver pogut contribuïr en el neixament d'aquest espectacle produït per la Maria Casellas de Gironella, afegeix Vall. Continuant amb els treballs de >memòria històrica

Maria Casellas, la impulsora i productora de l’obra, explica que és un projecte molt personal. Com a gironellenca se sent molt propera a les colònies tèxtils, “jugàvem al costat de la fàbrica, i la mare i les avies hi havien treballat”. Amb aquesta obra vol mostrar el dia a dia de la vida a la colònia i donar veu als testimonis de les dones treballadores.

Les entrades anticipades per l’estrena s’han exhaurit, però se’n podran comprar a taquilla una hora abans el dia de l’espectacle, al Local del Blat.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a