Gironella acollirà el Festival UP, una aposta per la innovació i l’intercanvi entre el món educatiu i empresarial

up bergueda 2022

Se celebrarà del 6 al 10 d'abril a Cal Metre

 

 

Més de 600 alumnes de cinquè i sisè curs de primària i de tercer i quart d’ESO i de cicles formatius de grau mitjà i superior del Berguedà participaran a la primera edició del Festival Up Berguedà- Fira de l’Estudiant i l’Ocupació que tindrà lloc els dies 7, 8, 9 i 10 d’abril a l’antiga fàbrica tèxtil de cal Metre a Gironella.

Es tracta d’una aposta de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i el Consell Comarcal del Berguedà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gironella per tal de promoure la innovació i l’emprenedoria entre els alumnes d’educació primària, secundària i formació professional de la comarca i alhora esdevenir un punt de trobada i intercanvi amb el món empresarial perquè ambdós s’enriqueixin mútuament.

Així ho ha explicat Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà en la roda de premsa de presentació d’aquesta nova iniciativa. L’acte ha tingut lloc, aquest dimecres, a la sala de plens del Consell Comarcal del Berguedà. També hi ha estat present David Font, alcalde de Gironella, el municipi amfitrió, Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, la consellera d’Educació, Araceli Esquerra, el conseller de Joventut, Abel Garcia.

 

Un espai atractiu pels joves

El Festival Up neix amb la voluntat de ser una espai atractiu pels joves que hi podran exposar la feina que han estat fent a les aules en els darrers mesos. Administracions públiques, empreses i entitats socials han plantejat problemàtiques reals als alumnes participants per tal que hi diguin la seva, plantegin possibles solucions. D’aquesta manera s’utilitzen els reptes com a eina pedagògica.

Els joves de la comarca que han participat en els reptes presentaran les seves solucions en el marc del Festival UP. Tindran  un espai on podran exposar de manera creativa els resultats de les seves investigacions en forma de mural. Posteriorment, i a través d’un elevator pitch que els ajudarà a treballar les seves habilitats comunicatives, exposaran les seves propostes davant d’un jurat, que les avaluarà i concedirà premis a les propostes més innovadores.

Els joves també tindran l’oportunitat de conèixer opcions d’ofertes educatives de diversos centres per continuar els seus estudis així com també de projectes innovadors o singulars de diferents àmbits explicats pels seus protagonistes, majoritàriament berguedans.

 

Més de 70 activitats a cal Metre

El programa del Festival Up Berguedà omplirà d’activitat la fàbrica de cal Metre, especialment condicionada per a l’ocasió. Del 7 al 10 d’abril s’hi faran 70 activitats com tallers, ponències, speed datings, una hackaton i diferents activitats per estimular la creativitat dels joves a través de la innovació i la tecnologia. Els joves podran gaudir d’experiències divertides a través de videojocs i espais sensorials i d’inspiració.

Es faran dos speed datings d’hostaleria i noves tecnologies per posar en contacte les empreses que busquen treballadors d’aquests dos sectors i joves que hi puguin estar interessats. Aquesta activitat s’emmarca dins l’àmbit de la Fira de l’Ocupació. Es posarà a l’abast dels estudiants acompanyaments per trobar la primera oportunitat laboral, per buscar una nova feina o reorientar carreres professionals. Hi haurà assessorament, tallers pràctics i workshops, i es podrà fer contactes amb empreses i  estands d’empreses de treballs temporals així com administracions i associacions que vetllen per a l’ocupació de les persones.

 

Exemples inspiradors amb segell berguedà

El Festival Up permetrà descobrir diferents àmbits de coneixement com el de la investigació gastronòmica de la mà de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, experiències empresarials com la del influencer i emprenedor Marià Casals o la de Pau Gallardo i Clàudia Callego, cofundadors de l’empresa eWhit dedicada a la formació de gamers, la ciència aplicada a l’alimentació, la robòtica, la impressió d’aliments en 3D, les possibilitats de la telemedicina amb Júlia Altarriba, directora d'operacions d'HumanITcareTambé es podran escoltar les vivències de joves com Lola Fígols, traductora que durant anys ha viscut, treballat i estudiat a Alemanya i el Japó fins a tornar al Berguedà tancant un cercle de coneixement, un exemple per trencar els estereotips sobre la fuga de talents de la comarca. O saber com es roda una pel·lícula amb el director Eudald Corominas, el director de cinema berguedà que explicarà la seva trajectòria que l’ha dut a ser nominat als premis Gaudí. També hi haurà lloc per la ciència amb Federica Beduini, divulgadora científica de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) o per Guillem Pons, senior product manager de l’empresa Rover inc. Aquests són només alguns dels exemples del que es podran trobar al Festival Up.

 

La Fira de l’Estudiant

Dins del Festival UP hi haurà la Fira de l’Estudiant, un espai d’orientació acadèmica, formativa, ocupacional que dona un pes específic a l’oferta educativa del Berguedà. A la fira hi haurà un espai d’expositors dels centres educatius i de formació amb personal especialitzat per informar sobre les ofertes sobre formació professional, batxillerats, , programes de qualificació professional inicial, ensenyaments artístics, l'educació d'adults, la formació a distància, els ensenyaments d'idiomes o els estudis universitaris.

 

Punt de trobada d’empreses

El Festival UP Berguedà també neix per esdevenir un punt de trobada de les empreses de la comarca que vulguin donar-se a conèixer i alhora descobrir nous talent i propostes inspiradores. El dies 9 i 10 d’abril, els protagonistes seran les empreses berguedanes que destaquen en el món de la innovació. Hi haurà espais de networking per fer intercanvis d’experiències, es podran escoltar xerrades a càrrec de professionals en diferents àmbits, hi haurà ponències d’empresaris berguedans que han desenvolupat projectes d’èxit, propostes innovadores amb segell cent per cent berguedà.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a