Es crea el primer catàleg de productes agroalimentaris del Berguedà

 cataleg productes bergueda

Obrador El Cruixent, productor alimentari local 

El catàleg de productes agroalimentaris del Berguedà neix amb l’objectiu d’impulsar un nou canal comercial entre els productors alimentaris locals i les cases de turisme rural, a través d’una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Gironella, l’Associació d’Empresaris del Berguedà (ACEB) i l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Durant la presentació M. Àngels Sallés, regidora de promoció econòmica, ha explicat que la iniciativa és una prova pilot, i que s’han imprès 2.000 exemplars del catàleg. Sallés ha destacat que aquest projecte neix amb la voluntat d’apropar els productes locals als visitants i turistes de la comarca, i donar a conèixer els productes de qualitat i proximitat.

El catàleg inclou 23 productes de gran qualitat, produïts, fabricats, i que es poden comprar a la comarca, alguns dels quals tenen la categoria de productes singular de la comarca, com el blat de moro escairat. Així mateix, la majoria d’empreses productores i elaboradores que els ofereixen participen en la Xarxa de productes de la Terra.

Finalment, el catàleg ressenya les fires i mostres vinculades als productes alimentaris de proximitat que es fan a la comarca al llarg de l’any, I els quatre productes singulars del Berguedà que es diferencien i ens identifiquen com a territori.

A la presentació també hi ha assistit Jordi Pellicer, president de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, i Neus Piniella, coordinadora de l’ACEB. Pellicer s’ha mostrat molt satisfet amb la proposta i ha destacat la bona acceptació que ha tingut el catàleg. D’altre banda, Piniella ha explicat que el catàleg ve acompanyat d’un anàlisi dels productors comarcals, on s’ha analitzat la situació actual i el producte que s’ofereix. A més, Piniella explica que el catàleg de productes agroalimentaris és un intent de lligar turisme i producte local ja que permet establir un nou canal de venda de productes, i donar cobertura a la demanda de les cases de d’agroturisme.

Es pot consultar el catàleg en aquest enllaç.

PRODUCTORS DEL CATÀLEG

- Casabella Natura

- Pèsols negres del Berguedà

- Monbolet

- Embotits Casa Fígols

- Cal Rovira

- Ramaders de Muntanya del Berguedà

- Salt del Colom, carn ecològica

- Xai de Ferreres

- Cal Pauet

- Cal Caleio

- Carnisseria Xarcuteria Cansaladeria Mercè

- Blancafort, formatges del Berguedà

- Masia els Fontirons

- Ous Eco El Pujol

- Ous Dachs

- Neules Artesanes Sant Tirs

- Natur Cadí

- Salt del Colom, xocolata artesana

- Forn de pa Vilalta

- Forn de Cal Bassacs

- El Cruixent

- Quer, cervesa del Berguedà

- Rocamentidera Brewery

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a