Gironella inaugura l'Espai +5 i famílies

espai5 gironella3

L'espai està ubicat a l'aula multi sensorial de la Llar d'Infants Estel Gironella i va adreçat a infants de 5 a 11 anys amb Necessitats Educatives de Suport Educatiu (NESE) i les seves famílies.

 

L’Ajuntament de Gironella ha inaugurat avui l’Espai+5 i famílies, un espai per a infants de 5 a 11 anys amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE) i les seves famílies, ubicat a la Llar d’Infants Estel Gironella.

L’Espai+5 i famílies es posarà en funcionament el mes de novembre, amb l’objectiu de proporcionar als infants un espai de plaer sensoriomotriu, afavorir el desenvolupament i la consolidació de processos de comunicació i col·laboració, nodrir la competència i creativitat, i proporcionar un espai segur on l'adult el deixi actuar lliurement segons el seu propi interès. En relació a les famílies l'objectiu es facilitar que tinguin un espai de contenció emocional i escolta, on compartir experiències amb altres famílies, aprendre i treballar temes relacionats amb el desenvolupament dels infants.

Les activitats a l’espai les dirigiran professionals de la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, i es faran sessions setmanals d’una hora i mitja de durada en les que hi haurà un espai de recepció, benvinguda i acollida, un espai de relació o joc motriu espontani compartit, un espai creatiu per als infants i un espai de trobada dels pares, i es finalitzarà la sessió amb el tancament conjunt amb infants i famílies a través d’una cançó o joc.

Lurdes Roset, regidora d’Ensenyament, explica que el municipi fa anys que està compromès amb l'educació dels seus infants i que realitza un treball amb xarxa amb els diferents agents, serveis i recursos el municipi: centres educatius, llars infants, serveis socials i serveis de salut. En els últims anys, aquest treball ha permès detectar un augment d’infants amb diferents necessitats educatives, socials i de salut, infants que a partir dels 5 anys deixen de ser atesos pel CDIAP, problemes de mobilitat i desplaçament dels infants i les famílies per accedir als serveis especialitzats, entre d'altres.

 “Arran de dues subvencions de la Diputació de Barcelona hem pogut crear una aula multi sensorial a la Llar d’Infants, i portar a terme aquest espai que ara obrim a infants a partir de 5 anys amb NESE i les seves famílies.” Ha afegit Roset.

Per la seva banda, l'alcalde de Gironella ha manifestat que "cobrim una necessitat de municipi, que també és de comarca, ja que el servei actual que es presta al CDIAP només arriba als 5 anys, deixant descobert un servei imprescindible al territori". El servei es prioritzarà a les famílies de Gironella, però també la resta de la comarca en podrà fer ús mentre quedin places disponibles, ha explicat Font.

 

AMPLIACIÓ DEL SERVEI

Aquest 2023 ampliem el servei i oferim una segona sessió per a nous infants. Les inscripcions estan obertes fins el 12 de març a través d'aquest enllaç.

 

diba transparent

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a