Les obres de l’Escola de Gironella començaran abans d’acabar aquest curs

20170329 escola

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ho ha confirmat durant una visita al centre. L’Ajuntament hi aportarà 420.000 €

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, ha visitat aquest matí les instal·lacions de l'Escola de Gironella, amb motiu de les obres que s'hi duran a terme en els propers mesos per incorporar-hi nous espais i adequar les actuals instal·lacions per a nous usos de la mateixa escola. Les obres tindran un cost global de gairebé 4,2 milions d’euros, del quals 420.000 € els aportarà l’Ajuntament i es destinaran bàsicament al nou gimnàs del centre.

Acompanyada de l'alcalde de Gironella i responsable d'ensenyament, David Font, la consellera ha explicat que el projecte ja ha superat tota la tramitació prèvia, i que els primers treballs s'iniciaran al llarg d'aquest tercer trimestre. “Allò tan desitjat ja arriba”, ha explicat Ruiz, que ha volgut posar de manifest l’esforç de l’Ajuntament i del centre reivindicant durant anys que es reformés l’edifici. Ruiz també ha explicat que els nous pressupostos permeten que el Govern tiri endavant obres com la prevista a Gironella. Amb tot, ha volgut remarcar que “les edificacions són importants però encara ho és més el que hi passa a dins”.

Per la directora del centre, Olga Núñez, aquest és un projecte “molt esperat”. “Estem molt il·lusionats”, ha explicat Núñez, que ha posat en relleu les actuals “mancances evidents per l’antiguitat de l’edifici”. “Disposar d’un nou aulari, un gimnàs i un nou menjador amb cuina és un coixí important pel projecte educatiu”, ha assegurat.

Concretament, a l’antic edifici dels mestres s’hi construirà un nou edifici de 2 plantes que acollirà les aules, mentre que als dos edificis actuals hi haurà el nou gimnàs, la sala polivalent, el menjador i la biblioteca.

Durant la visita, Ruiz s’ha interessat per conèixer de primera mà la tasca educativa del centre, i han mantingut una reunió amb l’Alcalde i l’equip directiu de l’Escola. A continuació, la consellera s’ha desplaçat a l’Ajuntament, on ha signat el llibre d’honor i l’Alcalde li ha lliurat una litografia de la vila. A la visita també hi ha assistit la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i el cap dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Antoni Massegú.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a