El personal de les llar d’infants municipals rep formació en primers auxilis

formacio primers auxilis 

L’Ajuntament de Gironella subvenciona la formació

Els professionals que treballen a les llars d’infants de Gironella han rebut formació de primers auxilis en infants per aprendre les tècniques més eficaces per fer front a una emergència mèdica fins que arribi el personal sanitari. El curs, subvencionat per l’Ajuntament de Gironella, permet dotar als professionals dels coneixements necessaris per donar una resposta inicial i eficaç que permeti mantenir la víctima en les millor condicions possibles.  

La formació, impartida per Creu Roja, té en compte els possible tipus d’accidentalitat que es poden trobar en els domicilis i en l’escola, per tal de fer èmfasi en aquests, a més, es realitzen simulacions pràctiques en base a la possible accidentalitat. En concret, es va treballar el suport vital bàsic (reanimació cardi pulmonar, ennuegaments...); identificació i actuació en hemorràgies, ferides i cops; identificació i actuació en les lesions i malalties més habituals que es fan els infants; i la farmaciola i el seu ús. 

Lurdes Roset, regidora d’Educació, explica que aquesta formació es va pactar amb els mestres de les llars d’infants i destaca que a la formació també hi van assistir professionals d’altres llars d’infants de la comarca. Roset afegeix que des de l’ajuntament ja fa anys que es treballa per tenir un municipi cardioprotegit amb la instal·lació de desfibril·ladors (DEA) i amb l’oferta de cursos per a la ciutadania, però considera que és indispensable formar als professionals en el seu àmbit específic.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a