Gironella posa el punt i final a una Festa Major multitudinària

0824 festa major

Les tradicionals havaneres amb Les Anxovetes van posar el punt i final a 8 dies de festa

 

La cantada d’havaneres amb Les Anxovetes va posar ahir a la nit el punt i final a 8 dies de Festa Major a Gironella que han omplert els carrers i places de la Vila amb activitats per a tots els públics.

El tret de sortida va ser dimarts 16 d’agost amb el seguici de Sant Roc, la missa i la tradicional ballada de l’Almorratxa a la plaça de Vila, que enguany va comptar amb la ballada infantil i juvenil com a gran novetat. “L’èxit de participació del primer dia ja augurava una Festa Major multitudinària, la plaça lluïa com mai tot i ser un dimarts” recorda Lluís Vall, regidor de Festes.

I així va ser, el públic va respondre, i va sortir al carrer a viure una Festa Major amb un dels millors cartells dels últims anys amb concerts de La Fúmiga, Hotel Cochambre, MonDJ, El Pony Pisador, Les Anxovetes i l’Orquestra Venus, entre altres. “Traslladar els concerts de la Font del Balç a la plaça de l’Estació va permetre obrir-los a un públic més ampli, i les nits de dimecres a diumenge s’hi va viure una barreja intergeneracional pròpia d’una Festa Major, acollint a més de 3.000 persones de totes les edats als concerts de divendres i dissabte” explica Vall.

La cultura popular també es va fer lloc a la programació, i la plaça de la Vila es va omplir de gom a gom amb la ballada de l’Almorratxa, les sardanes i el Festival de Dansa Folklòrica. El pubillatge es va traslladar als jardins de la Torre de l’Amo, en un acte on l’Ènia, el Pere, l’Anna i l’Arnau es van treure les faixes i bandes, per passar el relleu a l’Arlet, l’Àngel, la Laura i l’Eudald, pubilleta, hereuet, pubilla i hereu de Gironella 2022.

El confeti va ser el protagonista de la Festa Major infantil, que es va concentrar a la Plaça de la Vila, amb 8 actes exclusius per a infants. Els més petits van omplir la plaça amb els jocs de cucanya, la festa de l’escuma, la festa gegant de confeti i els espectacles d’animació amb Més Tumàcat i Jaume Barri, i van acabar la festa dimarts al matí amb els inflables a la piscina.

Enguany es va recuperar l’Espai Vermusic, a la plaça de l’Església, amb concerts de divendres a diumenge, un espai destinat a tributs i concerts de joves artistes. “La plaça es va quedar petita amb el concert tribut a La Oreja de Van Gogh, i l’afluència de públic va ser constant”, comenta Vall, que fa una valoració molt positiva de la Festa Major.

vermusic

festa infantil

pubillatge

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a