Gironella reviu un Carnestoltes multitudinari després de molts anys

Gironella reviu un Carnestoltes multitudinari després de molts anys

El canvi de dates del Carnestoltes d’enguany esdevé un encert tant pel que fa a la participació com pels espectadors

El regidor de Cultura, Festes i Patrimoni, Lluís Vall, considera que el Carnestoltes ha complert totes les expectatives i fins i tot ha superat els pronòstics.

Una disbauxa que començava el passat divendres, 13 de febrer, amb els balcons de Gironella engalanats amb antifaços gegants esperant l'arribada de la Perla, la Tocada del Bolet i la Perla negra al municipi. Així, a mig matí, l'Avinguda Catalunya els més menuts de la vila i les escoles del municipi van omplir la via per viure la tradicional rua escolar. Vall explica que enguany, i per garantir una millor seguretat, es va tallar al trànsit.

La rua escolar es va acabar al Local del Blat on la quitxalla va llegir el pregó a la Perla i els seus amics i on es van comprovar de primera mà els súper poders de la Perla d’enguany que viatjava per tot el món gràcies a la concentració dels escolars. El matí es va acabar amb un tast de coca amb xocolata.

Ja a la tarda, tots l’alumnat de Gironella va omplir de nou el Local del Blat per ballar amb el grup d’animació Ambaukatunabia. Tot seguit, arribava la primera novetat del nou Carnestoltes amb la Glitter Party que va esdevenir un gran èxit. Aquí, els nens es van delitar amb un hora de ball i just després, dues hores de ball per a adults amb més de 400 persones ballant al ritme de vuit professionals que van oferir un gran espectacle.

Simultàniament, la xaranga Pitus i Flautes i la banda de tambors, convertida en un grup de swaggers, van amenitzar el Cercatasques de la vila per acabar també al Local del Blat ballant fins a la 1 de la matinada.

Gran èxit de la rua de Carnestoltes del dissabte amb 18 comparses i més de 600 participants inscrits

Després de l’èxit de la primera jornada, va arribar el dissabte amb el plat fort. A les 5 de la tarda, les comparses es van aplegar al capdamunt del carrer Farguell per engegar la rua que va passar per unes grades plenes a vessar davant de la plaça del Doctor Armengou.

El Senyor Callau va ser l’encarregat d’amenitzar l’acte distraient al personal i acompanyant a la Perla i els seus amics en tot moment.

Un total de 18 comparses, algunes amb més de 80 persones participants, van sumar un total de més de 600 persones inscrites a la Rua. Fet que va provocar que l’Avinguda es quedés petita i que la gent gaudís de les xarangues i d’un grup d’esquelets i estruç gegants, novetat d’enguany, i de canons llançant tones de confeti des del balcons. Tot plegat un gran espectacle que va fer que el públic visqués i gaudís d’una rua molt participada.

Al final de la rua la plaça del Doctor Armengou es va convertir en un espectacle visual de llums transformant-se en una macro discoteca en què totes les comparses van desfilar a ritme de les xarangues Damm-er i Tocabemolls perquè el jurat en prengués nota.

Pel que fa al concurs d’aparadors, el primer premi va ser per Moda Faura; el segon, per Perruqueria Txus; i el tercer, Lladó Llums; i per les comparses, la medalla d’or va ser pels Banyuts de La Llar d’Infants; la plata per Makes, makos i makis; i el bronze, per Fantasia de paper.

Després de sopar, Damm-er va tornar a sortir pels carrers a recollir la gent dels bars i portar-los cap al Blat, on de nou, una munió de gent es va aplegar per gaudir de la festa.

A altes hores de la nit, més de 600 persones van passar pel recinte on l’orquestra 9 Son va fer ballar a tothom a ritme de rumba. A continuació, Miquel Fontova de Flaix FM va seguir amb els èxits més coneguts del moment i els més cafres van tancar la festa amb la discomòbil de Parentesi Grup.

El diumenge, i ja per acabar amb tres dies de disbauxa i bogeria, el ball de màscares venecianes amb l’orquestra Xarop de nit va aplegar un nombrós públic rebut per dos personatges d’època i per acabar, tothom va poder gaudir d’una torrada amb sardines.

Des de l'Ajuntament es vol felicitar a l'organització per haver treballat incansablement i haver recuperat la bogeria del Carnestoltes a la vila i tornar-lo a posar en primera línia a la comarca del Berguedà.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a