Gironella engega una campanya per acabar amb els aparcaments al mig del pas

foto-aparcament

L’Ajuntament de Gironella, conjuntament amb els Agents Locals, posa en marxa la campanya ‘Ho fem fàcil? Tots hi guanyem’ per aconseguir una vila més cívica i respectuosa amb la mobilitat

Els aparcaments en doble fila o ocupant part de la vorera obstaculitzant el pas dels vianants o dels altres conductors són un problema que l’Ajuntament i els Agents Locals de Gironella volen resoldre per aconseguir per millorar la circulació pel poble. Amb la campanya ‘Ho fem fàcil? Tots hi guanyem’, presentada aquest dimecres, es vol aconseguir que les voreres quedin lliures de vehicles mal estacionats, de manera que els vianants hi puguin transitar amb tranquil·litat, i també que no hi hagi vehicles aturats o estacionats dificultant la circulació dels altres vehicles pels carrers.

La campanya començarà amb un període de 30 dies informatius –tot el mes de setembre- durant els que els Agents Locals, regidors i qualsevol altre ciutadà que ho vulgui disposaran de papers amb el lema imprès per col·locar-los als parabrises dels vehicles mal aparcats. Durant aquest temps, i aprofitant l’inici del curs, el projecte també es presentarà a les escoles. L’Ajuntament i els Agents Locals busquen, així, que tothom pugui participar de la campanya i conscienciar a la resta de població “d’una manera simpàtica i divertida”, segons ha explicat l’Alcalde de Gironella, David Font, durant la presentació del projecte.

L’alcalde també ha informat que de moment s’han imprès mil fulletons de color blau, pels vehicles aparcats a les voreres, i mil més de liles, que serviran per advertir els vehicles que estiguin estacionats en zones de càrrega i descàrrega o en doble fila. Font ha recordat que l’ordenança de civisme ja contempla multes de 54 euros pels aparcaments en doble fila, i de 48 per obstaculitzar la vorera.

Pel regidor de seguretat ciutadana, Josep Maria Castellà, fer les coses “ben fetes” en l’àmbit de la mobilitat és bàsic per facilitar el dia a dia de qui porta cotxet o cadires de rodes, que sinó “es veuen obligats a passar pel mig de la carretera per continuar passejant”.

Per últim, des del consistori s’han recordat els esforços fets durant els darrers anys per habilitar més zones d’aparcament al poble, per exemple a la zona de la Biblioteca. Amb aquestes accions, i amb l’aplicació en els pròxims mesos del Pla de Mobilitat redactat per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Gironella espera aconseguir una circulació més respectuosa a la vila.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a