La Festa Holi i la proclamació del pubillatge tanquen la Festa Major

Consulta tota la informació sobre la Festa Major de Gironella

Demà també es proclamarà el Padrí i la Padrina de la Residència Sant Roc, a les 20.15 h. El festival Holi Dolly serà a les 19.00 h. a la plaça de l’Estació, i a les 22 h les Havaneres a la plaça de la Vila. La Festa Major es tancarà divendres amb la proclamació del pubillatge, a les 22 h a la plaça de la Vila

Gironella ha viscut els darrers dies una Festa Major atípica però molt participada. Amb els actes reprogramats demà, la vila tancarà una setmana d'activitat que es va veure alterada dijous per la terrible notícia del doble atemptat a Barcelona i Cambrils. El mateix dijous a la tarda, l'Ajuntament de Gironella va decidir suspendre la programació. A partir de l'endemà, es va reprendre l'activitat però sense els actes institucionals, en senyal de dol. Amb aquesta decisió, compartida i acceptada entre la població, l'Ajuntament mantenia els actes culturals i lúdics alhora que mostrava el clar rebuig de la vila als atemptats.

Després dels cinc minuts de silenci convocats divendres davant de l'Ajuntament, tots els actes han tingut el seu record per les víctimes dels atacs terroristes, en forma de minut de silenci al concert de diumenge, de dansa al festival de Dansa Folklòrica, dibuixant cors amb les mans en les activitats infantils o amb projeccions a les festes joves.

Novetats exitoses

Els actes infantils han estat un dels plats forts d'aquests dies, fins al punt que alguns s'han hagut de traslladar a la plaça de la Vila per la gran afluència de públic. També la novetat de l''encierro' de dissabte a la tarda ha estat una veritable revolució, convertint-se en un dels actes més celebrats per la innovació i per l'ambient de festa i el sentiment de poble que va despertar. Hi van participar més de 15 colles i molta més gent -petits, joves i grans- a títol individual. Com ja és habitual, l'espai de la Font del Balç ha estat el més concorregut de la Festa Major, i s'ha omplert a vessar de joves les nits de divendres i dissabte.

Una altra de les novetats més aplaudides ha estat l'espai Vermúsic, que ha aconseguit revitalitzar els carrers del nucli històric durant la Festa Major, una iniciativa molt celebrada també pels mateixos veïns de la zona.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a