Gironella presenta un carnestoltes amb més concursos i premis

 carnestoltes gironella 2018 0702

Es recupera el concurs de mascotes, el concurs de garrofes i s’augmenten els premis del concurs de comparses

Gironella ja està apunt per una nova edició del Carnestoltes, que per tercer any consecutiu arriba una setmana més tard que a la majoria de poblacions.  Amb aquest canvi de dates l’ajuntament busca una màxima afluència de gent, i tornar a convertir el Carnestoltes de Gironella en un dels més concorreguts de la comarca.

Durant la presentació del Carnestoltes, Lluís Vall, regidor de festes, ha explicar que el Carnestoltes arriba amb novetats a Gironella,  com ara la recuperació del concurs de mascotes disfressades, l’ampliació del concurs de balcons a tot el municipi, la celebració del concurs de Garrofes, o l’augment de premis per a les comparses locals que participin a la rua.

Dijous 15 de febrer es donarà el tret de sortida al Carnestoltes  amb l’arribada de La Perla i la celebració del ple extraordinari de traspàs d’alcaldia, en el que l’alcalde, David Font, passarà les regnes del municipi a La Perla.  En acabar el ple, es llegirà el pregó de carnestoltes, que serà la garrofa guanyadora del concurs, i es farà la desfilada del concurs de mascotes,  

Divendres 16 és el dia per als més petits de Gironella, al matí la rua infantil recorrerà els carrers de Gironella, i per segon any consecutiu, comptarà amb un grup de batucada format pels alumnes de 6è d’educació primària de totes les escoles de Gironella i amb la col·laboració de l’escola de música de Puig-Reig.  A la tarda, el Local del Blat acollirà la Glitter Party Kids, i la Big Glitter Party, dues festes fitness on la zumba i la disbauxa seran les protagonistes. Vall ha explicat que la única condició per a participar-hi és dur alguna peça de roba brillant, i ha assegurat que és una bona oportunitat per a poder desconnectar i passar-ho bé!

Dissabte 17 serà el gran dia del carnestoltes de Gironella, al matí arribarà la megapubilla i se celebrarà el concurs d’aparadors i de balcons, actes que ambientaran Gironella per la gran rua de carnestoltes, que se celebrarà a partir de les 17.30h. La rua de Carnestoltes és l’esdeveniment més emblemàtic, i l’ajuntament confia en arribar als 600 participants, com en edicions anteriors. Enguany la rua comptarà amb 5 xarangues de gran renom, i es repartiran canyons de confeti pels balcons del municipi .  A més, Vall, ha explicat que la dinamització de la rua la faran la Perla Negra i el Senyor Callau, ja que La Perla és un personatge molt arrelat a Gironella i té molta feina.   

Dissabte a la nit arribarà el “Carnabars”, una cercatasques que passarà pels bars i restaurants de Gironella a recollir la gent per portar-los al Local del Blat, on hi haurà concert del grup de versions “Pachucos”, i la festa seguirà amb MonDJ i Parèntesis Grup.

Gironella tancarà el carnestoltes diumenge a la tarda amb una visita monàrquica amb l’espectacle de Toni Albà, “Audiència I-REAL”.  Les entrades es posaran a la venda a l’Ajuntament i a la Llibreria Guinó al preu de 5€, i a taquilla a 7€.

Vall, també ha destacat la col·laboració d’associacions com ara “La Llar”, que organitza una botifarrada i un concert dijous 15 a la tarda. En aquesta edició, també es tornaran a decorar les ja tradicionals màscares per penjar als balcons, amb un taller aquest divendres, 9 de febrer, al Casal de la Gent Gran “La Llar”.

INSCRIPCIONS CONCURSOS

En aquesta edició, a més de celebrar-se els ja tradicionals concursos d’aparadors i de comparses, es recupera el concurs de mascotes, amb una desfilada a la Plaça de la Vila, i se celebra per primera vegada el concurs de balcons obert a tot el municipi. L’any passat, aquest concurs es va celebrar únicament a Cal Bassacs, i degut a la resposta de la gent, i al resultat, s’ha decidit ampliar-lo a tot el municipi. Una alter novetat és la celebració del concurs de garrofes, i la garrofa guanyadora es convertirà en el pregó de Carnestoltes.

Enguany, les inscripcions als concursos es faran a través de l’APP de Gironella, i podeu trobar més informació en aquest enllaç.

Podeu consultar el programa clicant aquí.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a