Gironella celebra amb èxit un Carnestoltes passat per aigua

 rua gironella carnestoltes

Més de 700 participants van omplir els carrers de Gironella

Gironella ha celebrat amb èxit la tercera edició d’un carnestoltes totalment renovat, amb novetats i elements recuperats d’edicions anteriors. Aquest any, la rua del dissabte ha comptat amb més 700 persones i 16 comparses inscrites, a més de les 5 xarangues i un grup d’animació.  

El regidor de Cultura i Festes, Lluís Vall, afirma que “l’hora i mitja de rua que es va celebrar va ser un èxit malgrat haver de suspendre’n el final degut al mal temps” i destaca que les xarangues d’enguany tenien molt nivell.

RUA MULTITUDINÀRIA

Dissabte a la tarda va arribar el plat for de la festa, amb una rua passada per aigua. Aquest any, amb 16 compares i més de 700 participants, superant així els inscrits en l’edició anterior. De totes les comparses, 11 competien en la categoria local, i 5 en la forana.

A dos quarts de 6 de la tarda, i sota un cel ennuvolat, es va iniciar la rua conduïda per La Perla, la Tocada del Bolet, la Perla Negra, el Sr. Callau, la Mega Pubilla, i acompanyada per cinc xarangues i un grup d’animació. Amb la rua ja iniciada va arribar la pluja, i es van suspendre les activitats programades a la tarda.

Aquesta edició incorporava més premis que les anteriors, 6 a la categoria local, i 1 a la categoria forana. El primer premi del concurs de comparses se’l va endur Casino Kambüa, seguits de Natació (des)sincronitzada, i Asterix i Obèlix a Hispània. Pel que fa al concurs de millor disfressa el primer premi va ser per El pinxu li va dir al panxu,de la llar d'infants Estel Gironella, el segon per Les vespes YEYE, i el tercer per la Tribu Masai, de FEDAC Gironella. El premi per la categoria de comparses foranes va ser per la Farmaloka d’Olvan.

La festa va continuar a la nit amb el Carnabars, que va recórrer els bars del poble per acompanyar la gent fins al Local del Blat, on es va celebrar el festival “Gironella ho peta”, amb el grup de versions Hey Pachucos, MonDJ i Parèntesis Grup.

ALTRES ACTES

Més enllà de la rua, Gironella ha viscut 4 dies d’actes relacionats amb la festa. Així, la diversió va començar dijous amb la botifarrada i concert al Casal de la Gent Gran “La Llar”, l’arribada de La Perla a Gironella i la celebració d’un ple fictici per traspassar els poders d’alcaldia a La Perla. Dijous, també es va recuperar l’històric concurs de mascotes, amb 6 participants. El premi se’l va endur “Otto el trapella”, disfressat de víking.

concurs mascotes carnestoltes gironella

Divendres, les activitats van continuar, i va ser el dia per als més petits. Al matí, es va celebrar la rua infantil escolar i la discoteca per als escolars del poble.  Al vespre, l’activitat va seguir al Local del Blat amb la Glitter Party Kids, i la Big Glitter Party que van omplir tots els racons del blat de purpurina.

Dissabte al matí va arribar el torn dels comerços amb la celebració del concurs d’aparadors. El jurat, que comptava amb la presència de la Mega Pubilla per segon any consecutiu, va atorgar el primer premi a Paganisme, de la botiga Faura, el segon premi a Àfrica protesta, de la perruqueria i estètica Txus, i el tercer premi a Hot, de la perruqueria Sandra. Enguany, com a novetat, es va celebrar el primer concurs de balcons obert a tot el poble. El premi se’l va endur el balcó Nit i dia, de la Margarita Ballonga.

Per acabar d’arrodonir quatre dies de festa i xerinola diumenge a la tarda més de 400 persones van gaudir de l’espectacle “Audiència i-real” de Toni Albà, que va portar als assistents a una audiència amb el rei Joan Carles I. 

rua infantil carnestoltes gironella

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a