El jovent de Gironella participa en la fase de diagnosi del nou Pla Local de Joventut

El jovent de Gironella participa en la fase de diagnosi del nou Pla Local de Joventut

EL Pla Local de Joventut (PLJ) es podrà presentar durant la vigent legislatura d’acord amb el resultat i els objectius de les tres fases d’aquest projecte

La Fundació Pere Tarrés i la regidoria de joventut, encapçalada per David Saborido, van organitzar un debat juvenil que va tenir lloc el passat dissabte, 27 de febrer, a la Sala de Cultura de la vila.

Saborido explica que dos tècnics responsables de la fase de diagnosi del PLJ de la Fundació Pere Tarrés van exercir de mediadors entre els dos grups participants; el primer, de 20 a 24 anys, i el segon, de 25 a 29 anys. En ambdós grups, en què hi va haver un ambient molt participatiu, es va comptar amb l’assistència del tècnic i el regidor de joventut del consistori.

Aquesta reunió venia precedida d’un altre debat jove a l’Institut Pere Fontdevila, el passat 22 de febrer, amb un públic d’entre 16 i 19 anys i que va posar en evidència la diferència de demandes segons la franja d’edat.

D’aquesta manera, els més joves van destacar la necessitat d’un Espai Jove per poder satisfer les inquietuds musicals, d’esbarjo o d’associacionisme i on poder-hi establir la seu de l’Associació de Joves; la franja de fins a 25 anys va posar sobre la taula la necessitat de més oferta juvenil a la Biblioteca Municipal, com ara l’ensenyament de llengües estrangeres o tallers d’ofimàtica avançats els caps de setmana; i per últim, la franja d’entre 25 i 29 anys va reclamar una millor accessibilitat a la informació cultural i a la oferta d’habitatge del municipi a través del web municipal.

La reformulació i reactivació de l’oferta esportiva, una prioritat per als tres grups de joves participants en la fase de diagnosi del Pla Local de Joventut

La creació d’una borsa de feina local i comarcal, la participació activa per incentivar una Festa Major jove, l’optimització de l’oferta cultural i l’activitat d’estiu a la piscina i millorar l’oferta actual de transport, malgrat les darreres millores tarifàries, són algunes de les propostes sorgides en la primera presa de contacte amb el jovent gironellenc. Els joves van considerar que el bitllet de transport integrat s’hauria de poder comprar a Gironella sense haver-se de desplaçar a Berga i van proposar la creació d’una línia de transport públic fins a Vic, degut a la millora de les comunicacions gràcies a la C-62 i a l’augment del volum d’universitaris del municipi que estudien a la capital d’Osona.

El regidor de joventut ha explicat que el PLJ és el resultat final de tres fases d’estudi. La primera és la diagnosi en què s’analitza la vida municipal jove així com les activitats dutes a terme per aquest sector en els últims anys. Amb aquesta primera fase finalitzada el passat dissabte es podran definir les línies estratègiques d’actuació de la segona fase: l’elaboració i modificació de les polítiques municipals de joventut.

La tercera i darrera fase és la presentació del programa d’actuacions durant el mandat 2016-2020, d’acord amb el resultat i els objectius d’aquest estudi, per part de l’Ajuntament.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a