L’Ajuntament de Gironella recupera el Programa de Detecció Precoç a les escoles

 0511 pdp

Aquesta setmana comencen les exploracions als centres educatius

L’Ajuntament de Gironella, en col·laboració amb les escoles i professionals de la salut, han organitzat la sisena edició del Programa de Detecció Precoç de problemes de salut en escolars, que es recupera després de la Covid-19.  

Aquest programa s’adreça de forma voluntària i gratuïta a alumnes d’I5, P1 i P4 i se centra en quatre àmbits d’especialització: la fisioteràpia, l’optometria, la podologia i l’odontopediatria. A més, s’oferiran tallers tallers-xerrades sobre nutrició, i xerrades didàctiques sobre dermofarmàcia, adreçats a alumnes de P3 i P5.

Teresa Terricabres, regidora d’Atenció social, explica que aquest programa és una iniciativa pionera a la comarca i una mostra que des de l’ajuntament s’aposta per a programes de prevenció en la salut. Terricabres també destaca l’elevada participació d’infants en el programa i agraeix als centre educatius i a tots els professionals de la salut la seva col·laboració.

Els alumnes de 4t de Primària rebran exploracions de fisioteràpia per a detectar alteracions de la postura i del sistema musculoesquelèctic. Als alumnes de 1r de Primària se’ls farà una exploració d’optometria per a detectar problemes visuals que puguin afectar el rendiment escolar, i els alumnes d’infantil 5 faran una revisió de podologia per a detectar de manera precoç l’existència de patologies o anomalies en l’estructura del peu i en l’alineació de les extremitats inferiors, i una revisió d’odontopediatria per detectar de manera precoç l’existència de maloclusions dentals que interfereixin en les funcions bàsiques orofacials. En acabar les exploracions, les famílies reben un informe elaborat pels professionals de la salut.

En total, 11 professionals de la salut han col·laborat en aquest projecte:

  • Sabiha Benomar (nutricionista)
  • Marta Codina (fisioterapeuta)
  • Xavier Guixé (farmacèutic)
  • Mariona Lores (podòloga)
  • Anna M. Maestro (òptica optometrista)
  • Andreu Martínez (podòleg)
  • Sònia Ponsà (farmacèutica)
  • Adrià Sobrino (farmacèutic)
  • Clara Tarragona (odontopediatra)
  • Teresa Terricabres (fisioterapeuta)
  • Aina Vila (fisioterapeuta)

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a