Gironella amplia el Servei d’Atenció a Domicili per a persones amb dependència

Gironella amplia el Servei d’Atenció a Domicili per a persones amb dependència

El servei, que es presta directament des de l’àrea d’Atenció a les Persones, ha incrementat els horaris de servei des de fa poques setmanes

A causa de la demanda creixent d’usuaris i amb la voluntat de donar un major servei a les persones amb dependència a la pròpia llar, s’ha ampliat el Servei d’Atenció a Domicili (SAD) que s’ofereix a Gironella des de l’any 1990.

D’aquesta manera, tal i com informa Mònica Flores, regidora d’Atenció a les Persones, el servei augmentarà en horaris i alhora incorporarà una nova professional per atendre els domicilis en horari de tarda.

Flores explica que així s’ofereix un franja horària més àmplia per poder-nos adaptar millor a les necessitats i demandes de les famílies. Un compromís de l’equip de govern amb la ciutadania que s’ha fet realitat en pocs mesos.

La regidora d’Atenció a les persones diu que fins ara, el SAD s’oferia de dilluns a divendres en horari de matí. Un servei que ja compta amb unes 100 persones usuàries que, segons les enquestes efectuades als usuaris, el valoren com un servei d’altíssima qualitat.

Aquesta iniciativa té un cost màxim anual previst de 14.000 euros i beneficiarà de manera indirecta a una trentena de famílies que conviuen amb persones en situació de dependència o amb certes limitacions per les activitats diàries

El SAD està orientat a donar suport a les persones grans o persones més joves amb autonomia limitada o en una situació de vulnerabilitat i que necessiten suport en el seu domicili per a garantir una bona qualitat de vida.

Aquest servei és de copagament des de l’any 2013, és a dir, que el beneficiari assumeix una part del cost del servei segons els seus ingressos per tal de contribuir i garantir el finançament d’aquest servei municipal.

La valoració de la situació de les persones que sol·liciten el servei d’ajuda domiciliària és realitzada pels professionals de l’Equip Bàsic d’Atenció Social (EBAS) de l’Ajuntament i són qui determinen, si és el cas, quin tipus de servei es pot prestar i posteriorment en realitzen el seguiment.

Amb les poques setmanes de la seva posada en funcionament, el 80% de les hores disponibles ja estan ocupades per usuaris que reben el servei. Per aquest motiu, el consistori no en descarta futures noves ampliacions.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a