Gironella instal·la quatre nous desfibril·ladors públics i treballa per convertir-se en municipi cardioprotegit

web cardioprotegit

El projecte s’emmarca en la voluntat de garantir l’atenció a totes les zones del municipi i preveu sessions formatives per a la ciutadania

La vila de Gironella comptarà en les pròximes setmanes amb quatre nous desfibril·ladors que se sumaran als dos ja existents. La regidora d’Atenció a les Persones i Salut Pública de l’Ajuntament de Gironella, Teresa Terricabres, explica que la idea és que “Gironella es converteixi en un municipi cardioprotegit”. Aquesta denominació s’utilitza per classificar els municipis que compten amb dispositius DEA (Desfibril·lador extern automàtic) i, a més a més, garanteixen que estan instal·lats a diferents punts del territori per assegurar els temps d’atenció.

Concretament, segons Terricabres, els quatre nous dispositius s’hauran instal·lat “entre aquesta setmana i principis de desembre”. El projecte en què treballa l’Ajuntament, però, no s’acabarà aquí. “La intenció és arribar fins als 18 o 20 DEA, garantint així que n’hi hagi a tots els barris i colònies del municipi, a prop dels centres educatius i també en altres zones”, precisa la regidora.

En el marc d’aquest projecte, ja s’han previst dues sessions formatives pel personal municipal i obertes al conjunt de la ciutadania: el 12 i 19 de desembre a la tarda. De cara a l’any vinent, es preveu que s’organitzin noves sessions, que se sumaran a les sessions de primers auxilis que ja s’estan impartint a l’alumnat de l’Institut.

Part d’aquest treball s’ha fet, explica Terricabres, en col·laboració amb l’entitat berguedana De Tot Cor, fundada mesos enrere i que treballa amb la idea d’aconseguir una comarca cardioprotegida.

Després d’aquestes actuacions, Gironella comptarà amb els següents dispositius:

  • Zona esportiva, a l’interior de recintes esportius (2)
  • Ajuntament, a l’exterior
  • Vehicle policial
  • Biblioteca, a l’exterior (des de la primera setmana de desembre)
  • Escola Gironella, a l’exterior (des de la primera setmana de desembre)

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a