Gironella s’apunta a la setmana de residus posant en marxa la recollida porta a porta comercial

2111 recollida selectiva

L’Ajuntament de Gironella adopta aquesta mesura per seguir millorant el reciclatge al municipi. 

En motiu de la setmana europea de la prevenció de residus, Gironella posa en marxa un nou sistema de recollida selectiva orgànica, que consisteix en recollir porta a porta les restes orgàniques als grans productors de Gironella. Aquesta actuació es porta a terme al municipi gràcies a l’acord amb el Consell Comarcal del Berguedà, que va fer una acció similar a la ciutat de Berga setmanes enrere.

El nous sistema s’implantarà dilluns 27 i afectarà als grans productors de matèria orgànica: restaurants, bars, supermercats i botigues d’alimentació del municipi. Els establiments que participen en aquesta primera fase d’implantació del sistema disposaran d’un bujol propi de matèria orgànica, adequat a la quantitat de residus que generen, amb el nom de l’establiment i un xip.

El servei el presta un camió que tres dia a la setmana, dilluns, dimecres, i divendres, recollirà la matèria orgànica que els grans productors hagin tret a la portada dels seus establiments dins el contenidor. A més, el camió està dotat d’un ordinador que permet recollir les incidències per saber si al bujol hi ha o no matèria orgànica.

Aquest sistema s’implementa com a prova pilot als grans productors de Gironella amb l’objectiu d’estendre’l a tot el municipi en un futur. A Gironella actualment només es recicla prop del 32% i amb el sistema de recollida porta a porta s’arribaria al 80% segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya.

El regidor de sostenibilitat, Josep M. Castellà, demana un punt de paciència i col·laboració als establiments per implementar aquest nou sistema. Castellà destaca la necessitat que en aquests bujols només s’hi llanci la matèria orgànica, i confia en que aquesta iniciativa permetrà millorar els nivells de reciclatge al municipi. A més, recorda que l’Ajuntament ja fa temps que està treballant per facilitar el reciclatge tant als ciutadans com als establiments amb la incorporació de les illetes de reciclatge i la instal·lació de nous contenidors per a envasos de vidre.

Altres iniciatives

L’Ajuntament vol seguir apostant per la conscienciació als ciutadans per fer de  Gironella un municipi més respectuós amb el medi ambient. Per això, el consistori realitzarà sessions informatives als col·lectius que menys reciclen al municipi. Una altra iniciativa és la creació de 2500 imants informatius sobre com s’ha de realitzar la correcta recollida selectiva d’envasos, vidre, paper i cartró, matèria orgànica, i residus, que es repartiran a totes les cases del municipi.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a