153 alumnes participen al programa de Detecció Precoç de problemes de salut en escolars

0528 deteccio escoles

El programa arriba enguany a la 4a edició

L’Ajuntament de Gironella, en col·laboració amb les escoles i professionals de la salut, han organitzat la 4a edició del Programa de Detecció Precoç de problemes de salut en escolars. Enguany, i per segon any consecutiu, les exploracions de salut s’han fet als centres escolars per evitar desplaçament a centre mèdics i augmentar la participació.

Aquest programa s’adreça de forma voluntària i gratuïta a alumnes de P5, 1r i 4t de primària i se centra en tres àmbits d’especialització: la fisioteràpia, l’optometria i la podologia. A més, s’han fet tallers-xerrades sobre nutrició, i xerrades didàctiques sobre dermofarmàcia i hàbits d’higiene, adreçats a alumnes de 4t, 5è, i 6è.

Teresa Terricabres, regidora de salut pública, explica que aquest programa és una iniciativa pionera a la comarca i una mostra que des de l’ajuntament s’aposta per a programes de prevenció en la salut. Terricabres també destaca l’elevada participació d’infants en el programa, que enguany ha fregat el 100% i agraeix als centre educatius i a tots els professionals de la salut la seva col·laboració.

Les exploracions de detecció precoç s’han realitzat a un total de 153 infants dels centres educatius de Gironella i Olvan. Els alumnes de 4t de Primària han rebut exploracions de fisioteràpia per a detectar alteracions de la postura i del sistema musculoesquelèctic. Els alumnes de 1r de Primària han participat en una exploració d’optometria per a detectar problemes visuals que puguin afectar el rendiment escolar, i els alumnes de P5  han rebut una revisió de podologia per a detectar de manera precoç l’existència de patologies o anomalies en l’estructura del peu i en l’alineació de les extremitats inferiors. En acabar les exploracions, les famílies reben un informe elaborat pels professionals de la salut.

D’altra banda, els alumnes de 4t de Primària també han realitzat un taller-xerrada sobre alimentació saludable, els cursos de 5è han rebut una xerrada per a tenir cura de la pell i incidir en la prevenció dels efectes perjudicials del sol i la calor, i els cursos de 6è han assistit a una xerrada sobre els hàbits d’higiene i els canvis que apareixen a l’adolescència.

En total, 11 professionals de la salut han col·laborat en aquest projecte:

 • Araceli Burgos (infermera de pediatria)
 • Roser Cardona (nutricionista)
 • Marta Codina (fisioterapeuta)
 • Xavier Guixé (farmaceutic)
 • Mariona Lores (podóloga)
 • Anna M. Maestro (òptica)
 • Andreu Martínez (podòleg)
 • Montse Noguera (fisioterapeuta)
 • Eva Nuñez (nutricionista)
 • Sònia Ponsà (farmacèutica)
 • Teresa Terricabres (fisioterapia)

0528 Deteccio salut escoles professinals

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a