Gironella se suma al Gran Recapte d’Aliments

 gran recapte1122

Es necessiten voluntaris pel Gran Recapte

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre tindrà lloc el Gran Recapte d’Aliments, una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentaria, impulsada pel Banc dels Aliments.

Gironella, un any més, participarà a la campanya, coordinada per Càrites, i organitzada conjuntament amb l’ajuntament. Teresa Terricabres, regidora d’atenció a les persones, destaca que per garantir l’èxit de la jornada els voluntaris son imprescindibles, i anima als gironellencs a participar-hi. Les persones interessades en participar es poden inscriure al Casal de la Gent Gran de dilluns a divendres, de 16.00h a 19.00h (excepte dimarts), o enviant un correu electrònic a grnl.comunicacio@gironella.cat.

El Gran Recapte d’Aliments va aconseguir 4.656.000kg l’any 2017 en més de 2.500 punts de recollida, i hi van participar més de 30.000 voluntaris arreu de Catalunya.

El Banc d’Aliments de Gironella

El Banc d’Aliments de Gironella es va crear l’any 2015 amb l’objectiu de donar resposta a la creixent demanda d’aliments i productes de primera necessitat per part d’un sector de la població. El projecte està coordinat per Càritas Diocesana, i atén una mitjana de 70 famílies al mes.

L’Equip Bàsic d’Atenció Social (EBAS) de l’Ajuntament de Gironella és l’encarregat de valorar i tramitar l’accés a aquest servei, determinant la quantitat d’aliments que rep cada família en funció del nombre de membres, les necessitats nutricionals específiques -com ara nadons- i els seus recursos socioeconòmics.

Tots els aliments procedeixen dels excedents generats a la Unió Europea, de campanyes de les entitats del sector terciari, de la pròpia adquisició de productes per part del consistori i de donacions d’aliments per part d’algunes botigues i particulars del poble. En els darrers temps, s'han fet passes per incorporar-hi nous productes com fruits secs, i frescos com ara ous, iogurts i formatge. A banda d'aliments, el Banc també distribueix productes d'higiene personal i per a la llar.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a