L’Ajuntament de Gironella rep 385.000€ de subvenció per invertir en mobilitat i eficiència energètica

plaça vila gironella 

La subvenció prové de IDAE, depenent del ministerio de Transició Ecológica

L’Ajuntament de Gironella ha rebut dues subvencions de l’IDAE, Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia del govern espanyol, per un valor total de 385.127,17€ per invertir en actuacions de millora de la mobilitat urbana i l’eficiència energètica

David Font, alcalde de Gironella, explica que aquesta subvenció permetrà acabar la renovació de l’enllumenat públic a tecnologia LED, que es va iniciar a finals de l’any 2017. L’actuació contempla actuar en 1.284 dels 1.623 punts de llum existents i actualitzar 15 dels 27 quadres de llum del municipi, i permetrà un estalvi energètic aproximat del 46,03%.

Pel que fa les actuacions de millora de mobilitat urbana, els diners s’invertiran en crear itineraris més segurs per als vianants per facilitar la seva mobilitat a peu enlloc de fer-ho amb vehicle rodat. Concretament, es prioritza l’eliminació de barreres arquitectòniques com ara l’adaptació de guals peatonals, l’ampliació de voreres i la implantació de senyalització horitzontal, actuacions que s’han vingut portant a terme durant aquest 2019 ja. Aquestes actuacions se sumaran a les obres de millora de l’accessibilitat que s’han fet en els últims anys, com ara l’adaptació de passos de vianants o la creació d’un nou vial de sortida al barri de Cal Blau.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a