Gironella inaugura una àrea d’acollida d’autocaravanes

0330 zona autocaravanes 

S’han creat 14 places i una zona comuna d’esbarjo en el mateix indret

L’Ajuntament de Gironella ha inaugurat una nova àrea d’acollida d’autocaravanes a la zona esportiva. Una actuació que queda emmarcada en l’estratègia per atraure visitants a la Vila i oferir-los-hi un espai d’allotjament per un segment de turistes i visitants que està creixent en els últims anys.

La zona habilitada, ubicada a l’entorn de la zona esportiva, disposa de 14 places d’aparcament gratuïtes, buidatge d’aigües negres, buidatge d’aigües grises, càrrega d’aigua,  connexió elèctrica de pagament (5€ per 24 hores de connexió), i zona de pícnic. L’estada a l’aparcament estarà limitada, segons normativa de la Generalitat, a 48h màxim. S’ha aprofitat també per plantar-hi 10 roures per fer més acollidora la zona d’estada. L’equipament està ubicat a menys d’1 pocs minuts del nucli comercial del municipi, i proper a gran part de les rutes turístiques del municipi.

Lluís Vall, regidor de Turisme, explica que Gironella té també uns potencials turístics molt importants, i que mentre durant uns anys hem anat rehabilitant edificis patrimonials o creant rutes per l’entorn del municipi, “ara havíem de fer un espai d’acollida d’autocaravanes perquè és un perfil de visitant que ve al Berguedà i repeteix visita”. Vall també ha afegit que “podem ser el punt d’estada d’esportistes que venen a entrenar a la comarca, de famílies que venen a descobrir la natura i el paisatge de casa nostra, o de parelles i amics que volen combinar estar en un entorn tranquil però alhora connectat i amb tots els serveis del municipi.

En un futur i a mesura que es vagi desenvolupant la resta de l’espai de la zona esportiva, s’hi habilitaran altres serveis de WC i dutxa, però no es preveu en el curt termini.

De forma paral·lela a l’aparcament d’autocaravanes, també s’ha habilitat una zona d’aparcament de més de 100 places i la plantació de 10 arbres que ha de donar servei a tota la zona esportiva i actuar també com un punt d’aparcament per a visitants que vulguin fer rutes per l’entorn de Gironella, ja sigui de la ruta de les colònies, la ruta de les fonts o el circuit inclusiu que tenim habilitat a Gironella.

L’actuació global ha tingut un cost de 95.832€, dels quals prop de 83.000€ han estat subvencionats per un Pla de Foment de Turisme i un Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), ambdós projectes de la Generalitat de Catalunya. Les obres van ser licitades i executades pel Consell Comarcal del Berguedà.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a