L’Ajuntament de Gironella licita les obres per instal·lar una xarxa de calor de biomassa a l’Espai el Blat

0627 biomassa espai elblat gironella

Les ofertes es poden presentar fins el 18 de juliol

L’Ajuntament de Gironella ha obert la licitació de la instal·lació d’una nova caldera de biomassa en forma d’estella forestal a l’Espai el Blat i la construcció d’una xarxa de calor per calefactar la Llar d’Infants Estel Gironella i la Fundació Sant Roc, substituint així el sistema d’energia no renovable de calefacció de l’equipament.

L’actuació contempla la instal·lació a l’Espai el Blat d’un mòdul prefabricat on s’ubicaran les instal·lacions tèrmica i hidràulica associades al costat de la sala tècnica actual, que s’utilitzarà com a sitja d’estella forestal. També es preveu la construcció i instal·lació d’una xarxa de calor per a la distribució hidràulica aèria i enterrada des del mòdul tèrmic prefabricat fins a les sales tècniques actuals dels diferents equipaments, així com les connexions amb els circuits existents mitjançant estacions d’intercanvi. Tot, i això, es mantindran els equips actuals que es reutilitzaran com a equips de reserva en períodes de pics de demanda,

David Font, alcalde de Gironella, explica que “actualment els sistemes de calefacció estan composts per calderes que consumeixen gasoli i gas. La instal·lació d’una caldera de biomassa en forma d’estella forestal permetrà millorar l’eficiència energètica aconseguint un estalvi econòmic important en el consum d’energia primària.” En concret, l’estalvi total en energia primària s’estima en 48.546kWh/any, que es tradueix en un estalvi aproximat de 18.000€/any, i es calcula una reducció de 160,7 tones anuals de C02.

L’actuació té un cost de 317.436,70€ i estarà acabada abans de 31 de desembre de 2022. Serà possible gràcies a una subvenció de 271.685,00€ de la Diputació de Barcelona. Les empreses interessades en el projecte  poden presentar les ofertes fins el 18 de juliol a través del perfil del contractant.

 

diba transparent

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a