Viladomiu Vell rebrà 1,5 milions d’euros per millorar energèticament els habitatges

0902 CONCURS HABITATGE

Es tracta d’una ajuda europea gestionada per l’Ajuntament de Gironella que permetrà millores en l’aïllament, tancaments, climatització i accessibilitat

 

L’Ajuntament de Gironella ha estat un dels 38 municipis seleccionats de Catalunya per portar a la terme un projecte de rehabilitació i millora d’habitatges d’un barri en concret, que serà la colònia de Viladomiu Vell. El projecte, treballat amb el despatx d’arquitectes Sidereal, proposa actuar en els 87 habitatges de la colònia per tal de fer millores substancials en la seva eficiència energètica.

El projecte inicialment presentat, que properament es desglossarà, contempla actuacions de canvis de tancaments dels habitatges per finestres més eficients, la instal·lació d’elements d’aïllament tèrmic a façanes i cobertes, la instal·lació d’un sistema de climatització comunitari per biomassa i la instal·lació de diversos aparells ascensors per garantir l’accessibilitat als habitatges. A més, es contempla també una partida per actuacions d’urbanització de carrers i places.

L’actuació també preveu que Gironella pugui obrir una oficina d’habitatge, que serà l’encarregada de gestionar aquests recursos i projectes, de forma conjunta amb l’Associació de Veïns, però que a la vegada també impulsarà altres iniciatives per al foment de l’accés a l’habitatge a Gironella.

En total, s’estima poder intervenir per un import 2.106.610,00€ però dels quals 1.529.033,95€ formen part de la subvenció inicialment atorgada a l’Ajuntament de Gironella, que prové dels fons Next Generation EU que ha de rebre Catalunya.

Aquesta actuació s’emmarca en un projecte d’intervenció global de la Generalitat de Catalunya dotat en prop de 100 milions d’euros per actuar en 100 barris de pobles i ciutats, fent possible rehabilitar prop de 8.000 habitatges.

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a