El conseller Josep Rull i l’alcalde David Font signen el traspàs del vial de Viladomiu Nou

rull

Les obres del passeig nou i modern per a vianants i vehicles començaran passat l’estiu

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, ha visitat aquest dimecres la vila de Gironella per segellar l’acord entre el govern català i l’Ajuntament per el traspàs de la carretera que uneix Viladomiu Nou i l’antiga C-16 (actual C-16Z), que fins ara era de titularitat del govern. Gironella n’havia demanat la cessió durant el darrer ple municipal, el dia 11 de juliol, amb el suport unànime dels grups polítics municipals. 

Durant la signatura de l’acord, Rull ha destacat l’aposta del govern per fer “una operació de cirurgia” al país, amb actuacions com la que avui es concreta, mentre que l’alcalde David Font ha celebrat aquesta oportunitat d’”endreçar encara més el municipi i crear un nou itinerari pels vianants”.

Aquest traspàs és la garantia que es podrà recuperar el tram afectat per una esllavissada des de l’any 2008, i solucionar així una important problemàtica en els accessos de Viladomiu Nou. El projecte de recuperació preveu la creació d’un passeig nou i modern per a vianants que també actuarà com a via de sortida de vehicles de Viladomiu Nou, fins a enllaçar amb la ruta de l’antic carrilet.

El projecte ja ha estat adjudicat per uns 82.500 €, i les obres començaran passat l’estiu. L’obra prevista compta amb gairebé 47.000 € de subvenció de la Diputació de Barcelona i una partida específica del pressupost de l’Ajuntament de Gironella aprovat per aquest any. 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a