Gironella inicia la restauració de la muralla que data del segle XIII

renovacio muralla 2

Les obres s’allargaran fins a finals de novembre

L’Ajuntament de Gironella ha començat les obres de restauració de la muralla en la zona que va des de l’ascensor fins a la torre del rellotge per millorar-ne la complicada situació provocada per molts anys sense un manteniment acurat.

La part més afectada de la muralla és la que se situa per sota la torre del rellotge i el castell. En aquesta zona, la presència de roca natural sobresortint el llenç de la muralla ha provocat un desgast notable, degut a l’erosió de l’aigua de la pluja i a la vegetació que s’hi ha arrelat. Degut al risc que això suposa, es farà una neteja i s’ompliran els espais buits amb una tècnica específica per aquestes actuacions.

Pel que fa a la part esquerra, que va des de l’ascensor fins al castell, la muralla està ben conservada, i només s’hi farà una neteja de la vegetació que s’ha arrelat amb el pas dels anys, i es restauraran els coronaments. A més, s’acabaran els panys superiors de la muralla amb pedra natural per eliminar-ne les proliferació de vegetació.

El consistori també ha fet un estudi arqueològic de la muralla, i es farà un seguiment i control de la restauració, per a poder documentar i recollir el màxim d’informació sobre l’actuació.

L’obra té un cost de 42.271,91€, i que parcialment està subvencionada pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Està previst que les obres s’executin en un termini de 30 dies. 

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a