Es licita la reforma de l’enllumenat i l’amplició i condicionament de les voreres de Cal Ramons

enllumenat gironella

Les obres formen part de la segona fase de la refoma de l'enllumenat

L’Ajuntament de Gironella ha licitat, dins el seu pla anual d’actuacions de la via pública, una acció important per millorar l’accessibilitat dels vianants a la zona de la urbanització de Cal Ramons. 

Les obres de condicionament consisteixen en crear noves voreres de 1,50m d’amplada en els punts on no existeixen, i ampliar les voreres existents a 1,50m. La superfície total d’ampliació i noves voreres és de 609m2. Aquesta acció ja s’identificava en el pla de mobilitat de Gironella aprovat durant l’any 2017 i que vol garantir a futur que totes les voreres del municipi siguin accessibles. 
 
La reforma de l’enllumenat permetrà canviar 2 quadres elèctrics, el de l’enllumenat i el de les bombes d’aigua. A més, es renovaran 65 lluminàries amb els seus pals, i passaran a ser amb tecnologia LED. Aquesta reforma continua la primera que ja s’ha finalitzat i que ha suposat la millora en 4 barris i zones del municipi.
 
Sílvia Corbera, regidora d’urbanisme i obres, explica que el condicionament de les voreres dona resposta a les demandes dels veïns, i permetrà millorar l’accessibilitat a una de les zones del municipi amb més problemes. L’alcalde del municipi, David Font, afegeix que la mobilitat i la sostenibilitat són eixos prioritaris del govern municipal on “s’hi han invertit recursos durant aquest 3 anys i mig i s’hi seguiran destinant més recursos perquè són accions que milloraran el dia a dia del municipi”. 
 
El cost total de les obres és de 232.629,28€, dels quals, 49.219,02€ provenen de l'IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia), a través del programa d'ajudes a projectes singulars d'entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni en marc del programa operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020.),i inclou el condicionament de les voreres i els treballs de l’enllumenat.
 
Aquestes obres formen part de la segona fase del projecte de renovació de l’enllumenat del municipi. Enguany, el consistori ha canviat un total de 370 lluminàries a la zona de Cap del pla, la Carretera de Casserres, Cal Blau, Font dels Tòrracs i part de l'eixample. 

IMG 8272

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a