A l’àpat s’hi podran degustar petits plats que mostraran com es cuina el producte a Mèxic, però també en l’alta gastronomia catalana
El blat de moro escairat serà el protagonista gastronòmic de la nit del 3 de desembre. A banda de la festa de l’encesa de llums, a les 9 del vespre es farà un sopar gastronòmic sota el títol “Viatge gastronòmic de Mèxic a Gironella”. Aquest tast servirà com a preàmbul per presentar tota la Fira de la Puríssima.
L’àpat consistirà en un tast gastronòmic de petits plats de degustació que mostraran el blat de moro escairat tal com es prepara a Mèxic, i s’acabarà amb la preparació actual i també les noves maneres de menjar blat de moro, passant per l’alta gastronomia. A més, el tast anirà acompanyat d’una actuació del duet ZEL.
Els tiquets es poden comprar a l’Ajuntament de Gironella, Moda Infantil Xicks i Dietètica Beth per un preu de 18 euros.
En paraules de la regidora de Promoció Econòmica, M. Àngels Sallés, aquesta serà “una bona oportunitat per degustar l’alta cuina i gaudir d’una gran nit arrodonida per la música en directe del duet ZEL”.
El blat de moro escairat ja va tenir un espai propi fa poques setmanes al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, on l’Ajuntament de Gironella i la Fundació Alícia van presentar el resultat del projecte que estan duent a terme sobre la cuina d’aquest producte.
Podeu consultar aquí el programa complet de la Fira.